Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Atsinaujino sostinės restoranas „Dublis“: nuo šiol siūlys visos dienos meniu

Po trumpos pertraukos Vilniuje, Trakų gatvėje, duris atvėrė atsinaujinęs restoranas „Dublis“, kuris nuo šiol siūlys visos dienos meniu. Restorano svečiai galės rinktis iš skirtingų pusryčių pasiūlymų ir gurmaniškų sumuštinių meniu, o pietums ir vakarienei bus siūlomas „a la carte“ meniu. Naujieji „Dublio“ patiekalai sukurti kartu su garsaus danų virtuvės šefo Clauso Meyerio komanda, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“ / Restorano archyvo nuotr.

„Tapome demokratiškesni. Šiandien restoranai visame pasaulyje siekia būti arčiau savo klientų, arčiau produktų tiekėjų, arčiau tos vietos, kurioje jie veikia. Mūsų siekis – plėtoti vietinę maisto kultūrą ir išnaudoti tuos unikalius dalykus, kurių nerasite niekur kitur pasaulyje. Tuo pačiu metu norime restorano svečiams suteikti galimybę mėgautis aukšto lygio virtuvės patiekalais ištisą dieną, todėl nuo šiol užsukę į restoraną bet kuriuo dienos metu jie ras atitinkamam metui skirtą meniu“, – teigia restorano „Dublis“ bendrasavininkis Nielsas Peteris Pretzmannas.

Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas

Teigiama, jog nuo šiol „Dublis“ duris atvers nuo ankstyvo ryto ir dienos pradžioje į restoraną užsukusiems svečiams siūlys rinktis iš pusryčių meniu, kuriame yra klasikinių pusryčių, taip pat „Dublio“ ir new nordic pusryčių pasiūlymai. Pageidaujant, bus galima pasirinkti ir atskirus pusryčių patiekalus bei pusrytinius skanėstus, įskaitant prancūzišką ragelį, bandelę su cinamonu ar traškią duonelę knækbrød su sūrio kremu.

Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“

Dar viena restorano naujovė – skandinaviško stiliaus sumuštiniai smørrebrød, kuriuos dienos metu bus galima užsisakyti iš „Dublio“ sumuštinių baro. Pasirinkimui siūloma net keliolika skirtingų gurmaniškų sumuštinių su rūkyta lašiša, sūdyta jautiena, kiaulienos nugarine, marinuota silke ir kitais produktais.

Vėlesniu dienos metu į restoraną užsukę svečiai galės rinktis ir iš įprasto a la carte meniu, kuriame galima rasti šaltų užkandžių, sriubų, karštų patiekalų ir desertų. Taip pat bus galima pasirinkti iš kelių virtuvės šefo atrinktų ir suderintų patiekalų, prie kurių „Dublio“ komanda padės užsisakyti pageidaujamą gėrimo rūšį.

Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas

Šie restorano „Dublis“ pokyčiai susiję su praėjusių metų rudenį paskelbta partneryste su C.Meyeriu ir jo komanda. Tuo metu šalies sostinėje viešėjęs garsus virtuvės šefas teigė, kad jo tikslas prisidėti kuriant tokį restoraną, kuris padėtų skleistis vietos virtuvei ir formuotų lietuvišką kulinarinę kultūrą.

Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ virtuvėje
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ virtuvėje

Naujoji restorano „Dublis“ veiklos kryptis paremta prieš gerą dešimtmetį progresyvių Danijos virtuvės šefų, tarp kurių buvo C.Meyeris ir tuometis jo partneris restorano „Noma“ įkūrėjas René Redzepi, suformuluotu Naujuoju Šiaurės šalių virtuvės manifestu (New Nordic Food Manifesto).

Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas

Pagrindiniai new nordic manifesto akcentai – šviežias, sveikas ir autentiškas maistas, kurio skiriamasis bruožas yra vietiniai, atitinkamą sezoną atspindintys produktai. Būtent šie principai padėjo Šiaurės šalių virtuvėms pelnyti pripažinimą visame pasaulyje.

Restoranas „Dublis“ dvejus metus iš eilės patenka į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos