15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

auGalingas iššūkis: agurkų „laiveliai“ ir mėtinė žaliųjų žirnelių užtepėlė

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi užkandžiai
auGalingi užkandžiai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Agurkų „laiveliai“

Ingredientai:

  • 1 puodelis virtų avinžirnių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos (mes naudojome juodąją);
  • svogūno laiškų
  • 2 valg. šaukš. saulėgrąžų grietinės;
  • 4 trumpavaisių agurkai;
  • šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas:

1. Avinžirnius sutrinkite grūstuve ar šakute. Susmulkinkite svogūno laiškus.

2. Avinžirnių masę sumaišykite su svogūno laiškais, saulėgrąžų grietine, druska

3. Išilgai perpjaukite agurkus, išskobkite sėklas ir sukraukite įdarą.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Agurkų „laiveliai“
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Agurkų „laiveliai“

Žaliųjų žirnelių ir mėtų užtepėlė

Ingredientai:

  • 250 šviežių žaliųjų žirnelių (galima naudoti ir konservuotus);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 12 šviežių mėtos lapelių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • šiek tiek aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žirnelius. Kepkite apie 7 min. kol žirneliai suminkštės. Iškepusius atvėsinkite. Jeigu naudojate konservuotus tuomet kepinti nereikia.

2. Visus ingredientus sudėkite į elektrinį maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei sunkiai trinasi, įpilkite dar šaukštą aliejaus. Druskos dėkite pagal skonį.

Paruoštą užtepėlę laikykite šaldytuve.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Žaliųjų žirnelių ir mėtų užtepėlė
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Žaliųjų žirnelių ir mėtų užtepėlė

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas„ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Vegan pipiras ir “Wise taste“). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais