Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: figų ir mėtų rutuliukai bei nuostabioji kokosinė karamelė

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški skanėstai
Veganiški skanėstai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Figų ir mėtų rutuliukai

Ingredientai:

  • 80 g džiovintų figų;
  • 3–4 šviežios datulės (nebūtina, dėkite, jei norite saldžiau);
  • 90 g migdolų;
  • 120 g geltonųjų razinų;
  • 6 valg. šaukšt. kokosų drožlių ir kokosų drožlių apvolioti;
  • 7 šviežios mėtos lapeliai;
  • 10 g šviežio imbiero.

Gaminimas:

1. Riešutus pamirkykite kelias valandas arba per naktį, o figas, datules ir razinas būtinai nuplaukite.

2. Į elektrinį maisto trintuvą sudėkite riešutus ir juos susmulkinkite (nebūtina smulkinti iki miltų konsistencijos, gali likti gabaliukų). Sudėkite likusius ingredientus ir susmulkinkite iki vientisos konsistencijos.

3. Formuokite rutuliukus ir juos apvoliokite kokosų drožlėse.

4. Galite skanauti iškart arba palaikyti šaldytuve kelias valandas (tada jie bus dar skanesni).

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Figų ir mėtų rutuliukai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Figų ir mėtų rutuliukai

Kokosinė karamelė

Mėgaukitės atsargiai, nes tokį skanumyną galima suvalgyti ir per vieną kartą. Puikiai tiks gardinti sekmadieninius blynus, mėgstamus pudingus!

Ingredientai:

  • 230 g cukraus (naudojau kokosų, bet tinka ir įprastas);
  • 1 skardinė riebaus kokosų pieno;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Skardinę su kokosų pienu pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms. Nuimame sustingusią dalį (likusį vandenį panaudojame gamindami kokteilius).

2. Cukrų sudedame į puodą ir kaitiname vieną minutę, kol gardžiai pakvips. Sumažiname ugnį ir sudedame kokosų pieną, vanilę ir aliejų.

3. Ugnį padidiname ir verdame 1 minutę nuolat maišydami šluotele. Tada ugnį sumažiname ir verdame dar 5–7 minutes, kol masė sutirštės.

4. Paliekame atvėsti puode ir po 30 min. supilame į stiklainiukus. Dedame į šaldytuvą ir laikome kelias valandas, kol karamelė visiškai sutirštės.

Suvartoti per 2 savaites!

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kokosinė karamelė
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kokosinė karamelė

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste ir Oksana Misiukienė). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito