auGalingas iššūkis: lęšių kepsneliai su cukinijomis ir šokoladinis kremas, saldintas datulėmis

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Lęšių kepsneliai su cukinijomis

Ingredientai (10 kepsnelių):

  • 300 g virtų raudonųjų lęšių;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 60–70 g miltų (avinžirnių arba speltų);
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 1/3 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
  • kelios saujos smulkintų petražolių (nebūtina, bet jeigu turite, būtinai dėkite);
  • šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:

1. Cukiniją sutarkuokite ir, jeigu labai vandeninga, nusunkite.

2. Lęšius sumaišykite su tarkuotomis cukinijomis, miltais, prieskoniais (pirmiausia dėkite 60 g miltų, bet jeigu masė išeina per skysta, įberkite dar šiek tiek).

3. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis suformuokite norimo dydžio kepsnelius ir ant nedidelės kaitros apkepkite iš abiejų pusių.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lęšių kepsneliai su cukinijomis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lęšių kepsneliai su cukinijomis

Šokoladinis kremas, saldintas datulėmis

Kremą puikiai tinka valgyti su košėmis, vaisiais ar tiesiog tepti ant duonos ir gardinti uogomis ir mėtomis.

Ingredientai:

  • 125 g lazdyno riešutų;
  • 10 šviežių datulių be kauliukų;
  • 30 g natūralios kakavos;
  • 100 ml augalinio pieno;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros. Ant skardos patiesiame kepimo popierių ir beriame riešutus. Kepame juos apie 5 minutes. Atvėsiname ir nuimame luobeles. Žinoma, galite iškart nusipirkti jau kepintų riešutų ir šį žingsnį praleisti.

2. Datules nuplauname, o jeigu naudosite džiovintas, rekomenduoju jas kelias valandas pamirkyti vandenyje.

3. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą (naudojau kokteilinę) ir sutriname iki vientisos masės. Jeigu masė išeina per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno.

4. Kremą sudėkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šokoladinis kremas, saldintas datulėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šokoladinis kremas, saldintas datulėmis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Wise Taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus, bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų