„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas iššūkis: lęšių kukuliai ir kriaušių limonadas su žolelėmis

Visiems į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Lęšių kukuliai

Ingredientai:

  • 150 g raudonųjų lęšių;
  • 125 g ryžių;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. maltų linų sėmenų;
  • 500 ml pomidorų sulčių arba tyrės (passata);
  • 100–200 ml vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Ryžius ir lęšius išverdame atskirai.

2. Morką stambiai sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Šias daržoves apkepiname.

3. Į dubenį dedame lęšius, ryžius, pusę kepintų morkų su svogūnais, linų sėmenis, prieskonius ir išmaišome.

4. Iš gautos masės formuojame nedidelius kukulius ir dedame į keptuvę.

5. Pomidorų tyrę sumaišome su vandeniu, pagardiname druska ir pipirais (galite papildomai dėti lauro ar kario lapų, gardinti mėgtamausiais prieskonių mišiniais). Užpilame kukulius. Troškiname ant vidutinės ugnies 20 min.

6. Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Lęšių kukuliai
Tinklaraštininkės nuotr. /Lęšių kukuliai

Kriaušių limonadas su žolelėmis

Ingredientai:

  • 3 vidutinio dydžio kriaušės;
  • 150 ml vandens;
  • 50 g klevų sirupo;
  • 30 g citrinos sulčių;
  • 1–2 šakelės čiobrelių arba 1 arbat. šaukšt. džiovintų žolelių;
  • 1–2 šakelės rozmarino arba 1 arbat. šaukšt. džiovintų žolelių;
  • 600 ml gazuoto vandens.

Gaminimas:

1. Kriaušes sutarkuojame arba labai smulkiai supjaustome ir dedame į puodą. Įpilame vandes, klevų sirupo, dedame žoleles. Užverdame, paverdame 1 minutę, nukeliame nuo ugnies ir paliekame 10–15 min.

2. Nukošiame, pagardiname citrinos sultimis ir atvėsiname.

3. Pagamintą sirupą pilame į ąsotį ir užpilame gazuotu vandeniu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kriaušių limonadas su žolelėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Kriaušių limonadas su žolelėmis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“