Moliūgų sklindžiai su kario prieskoniais
Ingredientai:
- 500 g moliūgo;
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- 3 valg. šaukšt. avinžirnių miltų;
- 1 valg. šaukšt. kario prieskonių;
- druskos;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Sutarkavę moliūgą smulkia tarka, beriame prieskonius, druską ir gerai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
2. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir, šiek tiek sumažinę ugnį, pilame 1–2 šaukštus aliejaus. Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčiu. Sklindžius apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti jau nebereikia).
3. Tiekiame šiltus su grietine.
Pastaba: kvietinius miltus galima pakeisti avinžirnių.
Šokoladiniai avinžirnių rutuliukai
Ingredientai:
- 100 g avinžirnių;
- 75 g datulių;
- 30 g kokosų aliejus;
- 10 g kakavos miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- žiupsnelis druskos;
- kokosų drožlių arba riešutų (apvoliojimui).
Gaminimas:
1. Į elektrinį maisto smulkintuvą dedame avinžirnius ir sutriname.
2. Pilame aliejų, vanilės ekstraktą, dedame datules ir sutriname dar kartą.
3. Beriame kakavą, druską ir triname smulkintuvu, tačiau neilgai, tik kad susimaišytų. Masę dedame į šaldytuvą 30 min.
4. Iš atvėsusios masės formuojame nedidelius rutuliukus ir apvoliojame kokosų drožlėse arba maltuose riešutuose. Rutuliukus laikome šaldytuve.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!