Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: moliūgų blynai ir šokoladiniai avinžirnių rutuliukai

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Moliūgų sklindžiai su kario prieskoniais

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 3 valg. šaukšt. avinžirnių miltų;
  • 1 valg. šaukšt. kario prieskonių;
  • druskos;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Sutarkavę moliūgą smulkia tarka, beriame prieskonius, druską ir gerai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir užmaišome tirštą tešlą.

2. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir, šiek tiek sumažinę ugnį, pilame 1–2 šaukštus aliejaus. Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčiu. Sklindžius apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti jau nebereikia).

3. Tiekiame šiltus su grietine.

Pastaba: kvietinius miltus galima pakeisti avinžirnių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Moliūgų sklindžiai su kario prieskoniais
Tinklaraštininkės nuotr. /Moliūgų sklindžiai su kario prieskoniais

Šokoladiniai avinžirnių rutuliukai

Ingredientai:

  • 100 g avinžirnių;
  • 75 g datulių;
  • 30 g kokosų aliejus;
  • 10 g kakavos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos;
  • kokosų drožlių arba riešutų (apvoliojimui).

Gaminimas:

1. Į elektrinį maisto smulkintuvą dedame avinžirnius ir sutriname.

2. Pilame aliejų, vanilės ekstraktą, dedame datules ir sutriname dar kartą.

3. Beriame kakavą, druską ir triname smulkintuvu, tačiau neilgai, tik kad susimaišytų. Masę dedame į šaldytuvą 30 min.

4. Iš atvėsusios masės formuojame nedidelius rutuliukus ir apvoliojame kokosų drožlėse arba maltuose riešutuose. Rutuliukus laikome šaldytuve.

Tinklaraštininkės nuotr. /Šokoladiniai avinžirnių rutuliukai
Tinklaraštininkės nuotr. /Šokoladiniai avinžirnių rutuliukai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Oksana Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais