auGalingas iššūkis: švelnus avinžirnių karis ir vafliai be glitimo

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Švelnus avinžirnių karis
(Sandros iš Sveikas receptas receptas)

  • 500 g konservuotų avinžirnių;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 1 sauja cukrinių žirnių (su ankštimis);
  • 1 geltonoji arba raudonoji paprika;
  • 3 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 žalioji citrina (laimas);
  • 3 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. maltos saldžiosios paprikos;
  • 2 saujos špinatų;
  • šviežio imbiero gabaliukas (apie 3 cm dydžio);
  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. tamsaus agavų sirupo.

Gaminimas:

1. Nuo avinžirnių nupilame skystį ir beriame juos į puodą kartu su cukriniais žirniais ir kubeliais pjaustyta paprika.

2. Gaminame kario pastą: nulupame ir smulkiai supjaustome česnakus, smulkiai sutarkuojame imbierą, išspaudžiame žaliosios citrinos (laimo) sultis. Į dubenėlį dedame pomidorų pastą, česnakus, imbierą ir visus prieskonius, supilame žaliosios citrinos sultis ir agavų sirupą. Viską sumaišome ir krečiame į puodą su avinžirniais ir daržovėmis.

3. Užpilame vandeniu ir kokosų pienu.

4. Troškiname apie 40 minučių. Pabaigoje sudedame špinatus ir lengvai išmaišome.

Tinklaraštininkės nuotr. /Švelnus avinžirnių karis
Tinklaraštininkės nuotr. /Švelnus avinžirnių karis

Veganiški vafliai be glitimo
(Rimos iš Sveikas receptas receptas)

Ingredientai:

  • 85 g avižinių miltų;
  • 80 g migdolų miltų;
  • 150 ml augalinio pieno;
  • 50 g sojų jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1-2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.

2. Į miltų masę po truputį pilame pieną ir maišome šluotele.

3. Į tešlą sudedame jogurtą, supilame aliejų, vanilę ir viską gerai išmaišome.

4. Vaflinę įkaitiname, ištepame aliejumi. Kepame vaflius.

5. Tiekiame su uogiene, karamele ar uogomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiški vafliai be glitimo
Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiški vafliai be glitimo

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis