auGalingas iššūkis: tofu saldžiarūgščiame padaže ir blynai su puikiu padažu

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnių, įdomesnių patiekalų. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Tofu saldžiarūgščiame padaže

Ingredientai (1 porcijai):

  • apie 100–120g natūralaus tofu;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 1 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

padažui:

  • 1/4 raudonosios paprikos;
  • 1 skiltelė česnako;
  • šiek tiek aliejaus;
  • 2 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 5 valg. šaukšt. mandarino ar apelsino sulčių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus arba agavų sirupo/klevų sirupo;
  • 4 valg. šaukšt. vandens;
  • šiek tiek kepintų žemės riešutų, susmulkintų.

Gaminimas:

1. Tofu supjaustome kubeliais ir sumaišome su krakmolu ir visais po tofu nurodytais prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepame tofu gabalėlius iš abiejų pusių. Iškepusius atidedame į šoną.

2. Papriką ir česnaką susmulkiname, iš pradžių pakepiname papriką, o po to sudedame ir česnaką.

3. Kol jie kepa, dubenėlyje sumaišome likusius padažo ingredientus (svarbu gerai išmaišyti krakmolą, kad neliktų gumuliukų). Viską pilame į keptuvę su paprikomis ir vis maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.

4. Į keptuvę sudedame ir tofu, viską išmaišome.

5. Patiekiame su ryžiais, pabarstome žemės riešutais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu saldžiarūgščiame padaže
Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu saldžiarūgščiame padaže

Blynai su kakaviniu riešutų sviesto padažu

Ingredientai (1–2 porcijoms):

padažui:

  • 1 valg. šaukšt. riešutų sviesto (skysto, 100 proc. natūralaus, glotnaus);
  • 2 arbat. šaukšt. datulių/klevų/agavų sirupo;
  • 1 arbat. šaukšt. kakavos;
  • 2 valg. šaukšt. augalinio pieno;
  • žiupsnelis druskos.

blyneliams (apie 20 mažų):

  • 1/2 puodelio + 2 valg. šaukšt. žirnių miltų;
  • 1 puodelis augalinio pieno;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. agavų sirupo;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 2 nedideli bananai;
  • kokosų aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.

2. Tuomet pilame pieną, agavų sirupą, viską gerai išmaišome ir paliekame tešlą šiek tiek pastovėti (ji bus gana skysta).

3. Bananus supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą.

4. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dedame po šaukštą tešlos ir kepame blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių.

5. Visus padažo ingredientus gerai išmaišome dubenėlyje.

Skanaus!

Tinklaraštininkės nuotr. /Blynai su kakaviniu riešutų sviesto padažu
Tinklaraštininkės nuotr. /Blynai su kakaviniu riešutų sviesto padažu

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Follow your spoon). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų