auGalingas iššūkis: tofu užtepėlė su džiovintais pomidorais ir citrininis keksas su aguonomis

Visiems mums į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnių, įdomesnių patiekalų. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Tofu užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai:

  • 150 g kietojo tofu;
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
  • 2 arbat. šaukšt. aliejaus (iš indelio su pomidorais);
  • 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • druska ir juodųjų pipirų (pagal skonį);
  • petražolių, krapų, kalendros (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus žalumynus, sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

2. Žalumynus sukapojame ir įmaišome į užtepėlę.

Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Tinklaraštininkės nuotr. /Tofu užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Citrininis keksas su aguonomis

Ingredientai:

  • 1 citrina;
  • 120 g sorų miltų;
  • 50 g kukurūzų miltų;
  • 50 g migdolų miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto kardamono;
  • 1/4 arbat. šaukšt. malto imbiero;
  • 20 g aguonų;
  • žiupsnis druskos;
  • 40 g citrinos sulčių;
  • 110 g šilto riebaus kokosų pieno;
  • 160 g klevų sirupo;
  • 40 g alyvuogių aliejaus;

kremui:

  • 100 g anakardžių riešutų;
  • 20 g klevų sirupo;
  • 20 g citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Iš pradžių gaminame citrinos tyrę. Gerai nuplauname citriną. Dedame į puodą, užpilame vandeniu, užverdame ir verdame 15 minučių. Vandenį nupilame ir užpilame švariu. Užverdame ir verdame dar 45 minutes. Supjaustome, išimame kauliukus ir sutriname maisto smulkintuvu kartu su žieve. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir dedame į šaldytuvą.

2. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, prieskoniais ir aguonomis.

3. Kitame dubenyje gerai išmaišome aliejų, citrinos tyrę (90 g), klevų sirupą ir pieną.

4. Sumaišome dvi mases ir užmaišome tešlą keksui.

5. Kepimo formą ištepame aliejumi, pabarstome miltais, nukratome miltų likučius ir pilame tešlą.

6. Keksą kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-45 min.

7. Keksą atvėsiname kepimo formoje.

8. Riešutus apkepiname keptuvėje ir triname maisto smulkintuvu, kol išeis riešutų sviestas. Jį sumaišome su klevų sirupu ir citrinos sultimis.

9. Aptepame keksą kremu ir papuošiame mandarinais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Citrininis keksas su aguonomis
Tinklaraštininkės nuotr. /Citrininis keksas su aguonomis

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos