Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba
Ingredientai:
- 600 g cukinijos, pjaustytos kubeliais;
- 3 vidutinio dydžio pomidorai, pjaustyti kubeliais;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 200 ml riebaus kokosų pieno;
- 200 ml karšto vandens;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 3 arbat. šaukšt. džiovinto baziliko;
- 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 1/2 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių.
Gaminimas:
1. Puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus, česnakus ir pakepiname kelias minutes.
2. Tuomet sudedame cukinijas ir kepame 5 minutes. Vis pamaišome!
3. Sudedame pomidorus, supilame vandenį ir verdame 10 minučių.
4. Pabaigoje sudedame prieskonius, supilame kokosų pieną ir paverdame kelias minutes.
5. Nuimame nuo ugnies ir sutriname iki kreminės konsistencijos. Tiekiame su šviežiais baziliko lapeliais ir sezamo ar kanapių sėklomis.
„Snickers“ rutuliukai
Ingredientai:
- 8 datulės be kauliukų;
- 80 g riešutų sviesto;
- 2 valg. šaukšt. augalinio pieno;
- 65 g migdolų miltų;
- 2 valg. šaukšt. avižų miltų;
- žiupsnis druskos.
aplieti:
- 100 g juodojo šokolado;
- 100 g keptintų žemės riešutų.
Gaminimas:
1. Datules kartu su pienu sudedame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki lipnios masės. Tuomet sudedame riešutų sviestą, miltus, druską, sumaišome ir rankomis suformuojame norimo dydžio rutuliukus. Dedame į šaldytuvą.
2. Kepintus žemės riešutus susmulkiname iki nedidelių gabaliukų.
3. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje.
4. Rutuliuką apliejame šokoladu ir apibarstome riešutų trupiniais. Dedame į šaldytuvą ir paliekame mažiausiai 30 minučių.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Wise taste). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!