Trinta smidrų sriuba
Ingredientai:
- ryšulėlis šviežių šparagų (apie 200 g);
- 4 vidutinio dydžio bulvės;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 4–5 stiklinės daržovių sultinio;
- 1 šaukštas riebaus kokosų pieno iš skardinės;
- 1 šaukštas citrinos sulčių;
- keli lauro lapai;
- 1 šaukštas aliejaus;
- šiek tiek pipirų.
Gaminimas:
1. Į gilų puodą pilame šaukštą aliejaus ir pakepiname svogūnus su česnakais apie 5 minutes.
2. Šparagus susmulkiname su visais koteliais (sriubai tinka visos šparago dalys) ir sudedame į puodą su svogūnais, pakepiname apie 3 minutes.
3. Supilame daržovių sultinį. Bulves supjaustome kubeliais ir taip pat beriame į puodą, sudedame lauro lapus. Verdame ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.
4. Išvirusią sriubą sutriname iki vientisos masės. Įdedame šaukštą kokosų pieno, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame pipirų, jeigu dar reikia, pasūdome.
Avinžirnių ir datulių rutuliukai
Ingredientai:
- 50 g virtų avinžirnių;
- 150 g datulių be kauliuko;
- 50 migdolų;
- 1–2 šaukštai kakavos miltelių;
- 1/2 šaukštelio malto cinamono;
- žiupsnis druskos.
- saldainiams apvolioti: kakavos, sezamo sėklų, kokosų drožlių ar smulkintų riešutų.
Gaminimas:
1. Jei datulės kietos, pamirkome jas 15 minučių karštame vandenyje. Riešutus susmulkiname. Sutriname avinžirnius ir datules.
2. Sumaišome visus ingredientus.
3. Masę dedame į šaldytuvą 15–30 minučių.
4. Suformuojame rutuliukus (kiekvienas po 20–25 g). Apvoliojame pasirinktuose prieduose ir laikome šaldytuve.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Rima ir Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!