Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas iššūkis: trinta smidrų sriuba ir datulių bei avinžirnių rutuliukai

Visiems į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkių nuotr.

Trinta smidrų sriuba

Ingredientai:

  • ryšulėlis šviežių šparagų (apie 200 g);
  • 4 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 4–5 stiklinės daržovių sultinio;
  • 1 šaukštas riebaus kokosų pieno iš skardinės;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių;
  • keli lauro lapai;
  • 1 šaukštas aliejaus;
  • šiek tiek pipirų.

Gaminimas:

1. Į gilų puodą pilame šaukštą aliejaus ir pakepiname svogūnus su česnakais apie 5 minutes.

2. Šparagus susmulkiname su visais koteliais (sriubai tinka visos šparago dalys) ir sudedame į puodą su svogūnais, pakepiname apie 3 minutes.

3. Supilame daržovių sultinį. Bulves supjaustome kubeliais ir taip pat beriame į puodą, sudedame lauro lapus. Verdame ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.

4. Išvirusią sriubą sutriname iki vientisos masės. Įdedame šaukštą kokosų pieno, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame pipirų, jeigu dar reikia, pasūdome.

Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta smidrų sriuba
Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta smidrų sriuba

Avinžirnių ir datulių rutuliukai

Ingredientai:

  • 50 g virtų avinžirnių;
  • 150 g datulių be kauliuko;
  • 50 migdolų;
  • 1–2 šaukštai kakavos miltelių;
  • 1/2 šaukštelio malto cinamono;
  • žiupsnis druskos.
  • saldainiams apvolioti: kakavos, sezamo sėklų, kokosų drožlių ar smulkintų riešutų.

Gaminimas:

1. Jei datulės kietos, pamirkome jas 15 minučių karštame vandenyje. Riešutus susmulkiname. Sutriname avinžirnius ir datules.

2. Sumaišome visus ingredientus.

3. Masę dedame į šaldytuvą 15–30 minučių.

4. Suformuojame rutuliukus (kiekvienas po 20–25 g). Apvoliojame pasirinktuose prieduose ir laikome šaldytuve.

Tinklaraštininkės nuotr. /Datulių ir avinžirnių rutuliukai
Tinklaraštininkės nuotr. /Datulių ir avinžirnių rutuliukai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai Rima ir Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs