„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas iššūkis: trinta smidrų sriuba ir desertas su daigintais grikiais

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius ir įdomesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis ir ankštiniais produktais? Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraštininkių nuotr.

Trinta smidrų sriuba

Ingredientai:

  • ryšulėlis smidrų (apie 200 g);
  • 4 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 4–5 stiklinės daržovių sultinio;
  • 1 valg. šaukšt. riebaus kokosų pieno iš skardinės;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • keli lauro lapai;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • žiupsnelis pipirų.

Gaminimas:

1. Į gilų puodą pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname, beriame svogūnus su česnakais ir pakepiname apie 5 minutes.

2. Smidrus susmulkiname su visais koteliais (sriubai tinka visos dalys) ir sudedame į puodą su svogūnais, pakepiname apie 3 minutes.

3. Supilame daržovių sultinį, suberiame kubeliais supjaustytas bulves, dedame lauro lapus. Verdame ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.

4. Išvirusią sriubą sutriname iki vientisos masės.

5. Patiekiant įdedame šaukštą kokosų pieno, įspaudžiame citrinos sulčių, beriame pipirų, jeigu dar reikia, pasūdome.

Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta smidrų sriuba
Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta smidrų sriuba

Sluoksniuotas desertas su daigintais grikiais

Ingredientai:

  • 2 dideli abrikosai;
  • 2 datulės;
  • saujelė šilauogių;
  • 4 valg. šaukšt. neskrudintų grikių;
  • 4 valg. šaukšt. kokosų grietinėlės;
  • ¼ arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • uogų (papuošimui).

Gaminimas:

1. Grikius nuplauti, užpilti vandeniu ir palaikyti per naktį. Ryte nuplauti ir šiek tiek nusausinti. Padalinti į 4 dalis.

2. Abrikosus ir datules supjaustyti nedideliais kubeliais ir apibarstyti maltu cinamonu. Padalinti į 4 dalis.

3. Sluoksniuojame desertą: ant plačios stiklinės dugno dedame abrikosus su datulėmis, toliau uogas ir grikius. Taip pat pilame 1 šaukštą kokosų grietinėlės. Kartojame visus sluoksnius ir papuošiame desertą. Tiekiame iš karto.

Tinklaraštininkės nuotr. /Sluoksniuotas desertas su grikiais
Tinklaraštininkės nuotr. /Sluoksniuotas desertas su grikiais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Rima ir Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs