Trinta smidrų sriuba
Ingredientai:
- ryšulėlis smidrų (apie 200 g);
- 4 vidutinio dydžio bulvės;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 4–5 stiklinės daržovių sultinio;
- 1 valg. šaukšt. riebaus kokosų pieno iš skardinės;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- keli lauro lapai;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- žiupsnelis pipirų.
Gaminimas:
1. Į gilų puodą pilame šaukštą aliejaus, įkaitiname, beriame svogūnus su česnakais ir pakepiname apie 5 minutes.
2. Smidrus susmulkiname su visais koteliais (sriubai tinka visos dalys) ir sudedame į puodą su svogūnais, pakepiname apie 3 minutes.
3. Supilame daržovių sultinį, suberiame kubeliais supjaustytas bulves, dedame lauro lapus. Verdame ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.
4. Išvirusią sriubą sutriname iki vientisos masės.
5. Patiekiant įdedame šaukštą kokosų pieno, įspaudžiame citrinos sulčių, beriame pipirų, jeigu dar reikia, pasūdome.
Sluoksniuotas desertas su daigintais grikiais
Ingredientai:
- 2 dideli abrikosai;
- 2 datulės;
- saujelė šilauogių;
- 4 valg. šaukšt. neskrudintų grikių;
- 4 valg. šaukšt. kokosų grietinėlės;
- ¼ arbat. šaukšt. malto cinamono;
- uogų (papuošimui).
Gaminimas:
1. Grikius nuplauti, užpilti vandeniu ir palaikyti per naktį. Ryte nuplauti ir šiek tiek nusausinti. Padalinti į 4 dalis.
2. Abrikosus ir datules supjaustyti nedideliais kubeliais ir apibarstyti maltu cinamonu. Padalinti į 4 dalis.
3. Sluoksniuojame desertą: ant plačios stiklinės dugno dedame abrikosus su datulėmis, toliau uogas ir grikius. Taip pat pilame 1 šaukštą kokosų grietinėlės. Kartojame visus sluoksnius ir papuošiame desertą. Tiekiame iš karto.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio augalinę mitybą populiarinančio projekto „Tapk auGalingas“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šįkart tai Rima ir Oksana iš Sveikas receptas). Projektas „Tapk auGalingas“ įkvepia maitintis skaniu ir sočiu maistu, išbandyti naujus dar neragautus patiekalus bei adaptuoti pamėgtus valgius, įtraukiant daugiau augalinių produktų. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!