Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

auGalingas iššūkis: veganiškas šventinis skanėstas – šokoladinis „Banoffee“

Visiems mums naudinga valgyti daugiau daržovių. Taip pat svarbu rinktis įvairesnius patiekalus. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais produktais? Tam puikiai tinka net šventinis laikotarpis! Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su iššūkiu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šventinis skanėstas.
Veganiškas šokoladinis „Banoffee“
Veganiškas šokoladinis „Banoffee“ / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Ingredientai:

  • 15 g linų sėmenų + 45 g vandens;
  • 40 g ryžių miltų;
  • 30 g kukurūzų miltų;
  • 30 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 20 g kakavos miltelių;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 35 g alyvuogių aliejaus;
  • 100 g karšto vandens;
  • žiupsnio druskos.

karamelizuotiems bananams:

  • 2 bananai;
  • 40 g rudojo cukraus;
  • 20 g vandens;
  • 20 g kokosų aliejaus.

kremui:

  • 1 skardinė riebaus (20–22 proc.) kokosų pieno (palaikykite šaldytuve per naktį arba šaldiklyje 1–2 val.);
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Pirmiausia iškepame biskvitą. Linų sėmenis sumalame ir užpilame vandeniu. Paliekame 10 min.

2. Į dubenį persijojame miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Subėrę druską ir cukrų, viską išmaišome.

3. Atskirame dubenyje sumaišome linų sėmenų „kiaušinį“, aliejų ir karštą vandenį.

4. Sujungę dvi mases, užmaišome tešlą pyragui.

5. Kepimo formą ištepame aliejumi, pabarstome miltais, likučius nukratome ir pilame tešlą.

6. Pyragą kepame iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20–30 min.

7. Iškepusį kepinį ištraukiame iš orkaitės ir palaukiame 20 min. Vėliau, išėmę iš kepimo formos, atvėsiname ant grotelių.

8. Gaminame karamelizuotus bananus. Bananus supjaustome griežinėliais.

9. Keptuvėje sumaišome vandenį su cukrumi ir kaitiname tol, kol užvirs. Maišant pilame kokosų aliejų. Maišome tol, kol masė bus tolygi ir vėl užvirs. Apkepame bananus iš abiejų pusių (jie turi būti būti auksinės spalvos).

10. Biskvitą perpjovę per pusę, ant vienos tolygiai paskirstome bananus, užpilame karamele ir uždengiame kita puse. Jei nenorite daryti torto, tuomet nupjaukite pyrago viršūnėlę ir dėkite bananus. Vėliau atvėsinkite pyragą.

11. Ruošdami kremą, iš kokosų pieno skardinės išimame tik nusistovėjusią kietąją dalį. Tuomet pilame vanilės ekstrakto ir plakame plaktuvu mažiausiu greičiu 5 minutes.

12. Papuošiame pyragą kremu ir uogomis.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos