Sudedamosios dalys:
- 500 g viso grūdo speltos miltų;
- 200 ml šilto vandens;
- 2 valg. šaukšt. aguonų;
- 3 šlakelių saldiklio (pvz., agavų, klevų sirupo ar kt.);
- 2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 10 g šviežių mielių.
Gaminimas
1. Mieles su saldikliu ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Į išsijotus miltus suberkite aguonas. Supilkite kokosų aliejų ir ištirpintas mieles. Išmaišę tešlą, ją minkykite tol, kol tešla taps vientisa ir nelipni (jei labai lips, pabarstykite miltų). Užtruks maždaug 10 min.
2. Maždaug valandą tešlą laikykite šiltai. Leiskite jai kilti.
3. Pakilusią tešlą perminkykite ir suvoliokite „virveles“. Vėliau aštriu peiliu jas supjaustykite mažais gabaliukais. Berkite ant plačių kepimo skardų, pabarstytų miltais.
4. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai paruduos.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį portale ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas ir Kamilei Barkauskaitei.