Įdaryti pievagrybiai
Ingredientai:
- 4 pievagrybiai;
- 1 maža bulvė;
- pusė mažos saujos špinatų.
Gaminimas:
1. Išpjauti pievagrybių kotelius.
2. Bulves išvirti ant garų. Prieš baigiant virti bulvėms, sudėti nuplautus špinatus ir pavirti dar porą minučių, kol špinatai suminkštės.
3. Bulves su špinatais sutrinti maisto smulkintuvu
4. Gautą masę dėti į pievagrybius ir kepti orkaitėje 10–15 minučių 170 laipsnių temperatūroje, kol pievagrybiai paminkštės.
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
Ingredientai:
- 2 saujos žiedinių kopūstų gabaliukų;
- 6 valg. šaukšt. virtų sviestinių pupelių;
- 1 nedidelė bulvė;
- 500 ml vandens.
Gaminimas:
1. Bulves supjaustyti smulkiais kubeliais ir išvirti kartu su kalafioro žiedynais. Prieš baigiant virti sudėti pupeles ir dar pavirti 5 minutes
2. Viską sutrinti maisto smulkintuvu ir dar kartą užvirti.
Saldžių bulvių virtinukai
Ingredientai:
- 1 nedidelė saldžioji bulvė (apie 100 g);
- 70 g speltų miltų.
Gaminimas:
1. Saldžiąją bulvę išvirti garuose ir sutrinti šakute.
2. Po truputį dėti miltus ir minkyti. Tešla turi dar šiek tiek lipti prie pirštų
3. Į verdantį vandenį dėti atplėštus tešlos gabalėlius ir virti apie 10 minučių
4. Patiekti galima su smulkintais konservuotais pomidorais. Juos pašildyti puode ir užpilti ant virtinukų.
Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ kartu su tinklaraščiu Toks tyras Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!