„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: avinžirnių-saldžiųjų bulvių karis ir kokosų-anakardžių kremo desertas

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Projekto archyvo nuotr.

Avinžirnių ir saldžiųjų bulvių karis

Ingredientai:

  • ryžių;
  • 1 didelė saldžioji bulvė;
  • tofu arba 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
  • špinatų;
  • svogūnų;
  • kario pastos;
  • 1 skardinė kokosų pieno.

Gaminimas:

1. Saugodami pirštus smulkiais gabaliukais supjaustykite saldžiąją bulvę, ją apkepkite ir patroškinkite keptuvėje.

2. Bulvei truputį suminkštėjus, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną.

3. Truputį pakepę sudėkite tofu arba konservuotus avinžirnius, viską kartu patroškinkite.

4. Supilkite kokosų pieną, leiskite viskam užvirti.

5. Sudėkite špinatus ir kario pastą.

6. Patiekite karį su ryžiais.

Projekto archyvo nuotr. /Avinžirnių-saldžiųjų bulvių karis
Projekto archyvo nuotr. /Avinžirnių-saldžiųjų bulvių karis

Kokosų ir anakardžių kremo desertas

Ingredientai:

  • kokosų pieno (riebiosios dalies, iš skardinės);
  • anakardžių;
  • vanilės esencijos;
  • mėgstamo sirupo.

paskaninimui:

  • uogų, vaisių, sausainių, riešutų (mes naudojome „Gaidelio“ sausainius ir persikus).

Gaminimas:

1. Išmirkyti anakardžius (užpylus vendančiu vandeniu, užtruks pusvalandį, kambario temperatūros – 2 valanda).

2. Į maisto smulkintuvą sudėti lygias dalis mirkytų anakardžių ir kokosų pieno, o tada sutrinti iki vientisos masės.

3. Pagal skonį pagardinti vanilės esencija ir mėgstamu sirupu, o tada dar kartą sumaišyti.

4. Patiekti stiklinėse, viršų papuošti mėgstamų vaisių ir sausainių gabaliukais.

Labai lengva ir gaivu!

Projekto archyvo nuotr. /Kokosų ir anakardžių kremo desertas
Projekto archyvo nuotr. /Kokosų ir anakardžių kremo desertas

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs