Avinžirnių ir saldžiųjų bulvių karis
Ingredientai:
- ryžių;
- 1 didelė saldžioji bulvė;
- tofu arba 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
- špinatų;
- svogūnų;
- kario pastos;
- 1 skardinė kokosų pieno.
Gaminimas:
1. Saugodami pirštus smulkiais gabaliukais supjaustykite saldžiąją bulvę, ją apkepkite ir patroškinkite keptuvėje.
2. Bulvei truputį suminkštėjus, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną.
3. Truputį pakepę sudėkite tofu arba konservuotus avinžirnius, viską kartu patroškinkite.
4. Supilkite kokosų pieną, leiskite viskam užvirti.
5. Sudėkite špinatus ir kario pastą.
6. Patiekite karį su ryžiais.
Kokosų ir anakardžių kremo desertas
Ingredientai:
- kokosų pieno (riebiosios dalies, iš skardinės);
- anakardžių;
- vanilės esencijos;
- mėgstamo sirupo.
paskaninimui:
- uogų, vaisių, sausainių, riešutų (mes naudojome „Gaidelio“ sausainius ir persikus).
Gaminimas:
1. Išmirkyti anakardžius (užpylus vendančiu vandeniu, užtruks pusvalandį, kambario temperatūros – 2 valanda).
2. Į maisto smulkintuvą sudėti lygias dalis mirkytų anakardžių ir kokosų pieno, o tada sutrinti iki vientisos masės.
3. Pagal skonį pagardinti vanilės esencija ir mėgstamu sirupu, o tada dar kartą sumaišyti.
4. Patiekti stiklinėse, viršų papuošti mėgstamų vaisių ir sausainių gabaliukais.
Labai lengva ir gaivu!
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!