Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: avižiniai-bananiniai keksiukai ir blyneliai su datulėmis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Net ir didžiosios žiemos šventės – Kūčios, o ir Kalėdos bei Naujųjų metų sutikimas – gali būti švenčiamos atsisakius visų gyvūninės kilmės produktų. Kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“ ir jam talkinančiais tinklaraštininkais siūlome jums veganiškų receptų duetą.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščių archyvo nuotr.

Avižiniai-bananiniai keksiukai
(receptas iš tinklaraščio Vegan Pipiras)

Ingredientai:

  • 3 puodeliai pilno grūdo avižinių dribsnių;
  • 2 puodeliai sutrintų bananų;
  • ¼ puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • ¼ puodelio žemės riešutų sviesto;
  • 2 žaliųjų citrinų (laimų) sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Avižinius dribsnius elektriniu maisto smulkintuvu malkite tol, kol bus miltai.

3. Sutrintus bananus sumaišykite su cukrumi ir riešutų sviestu.

4. Žaliųjų citrinų sultimis nugesinkite sodą ir įmaišykite į bananų masę.

5. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite.

6. Išpilstykite tešlą į norimas formeles, dėkite į orkaitę ir kepkite 20-25 min.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avižiniai-bananiniai keksiukai 
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avižiniai-bananiniai keksiukai

Avižiniai blyneliai su datulėmis
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (maždaug 9 blynams):

  • 1/2 puodelio viso grūdo avižinių dribsnių;
  • 3/4 puodelio augalinio pieno;
  • 5 nedidelės minkštos datulės;
  • 2 valg. šaukšt. viso grūdo speltų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į elektrinę kokteilinę ir gerai suplakame. Iš gautos tešlos įkaitintoje keptuvėje su trupučiu kokosų aliejaus kepame blynelius.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avižiniai blyneliai su datulėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Avižiniai blyneliai su datulėmis

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“, kartu su veganišką mitybą propaguojančių tinklaraščių autoriais. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos