Baklažano kepsniai
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)
Ingredientai:
- 6 maži baklažanai;
- 3 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- rūkytos paprikos miltelių;
- druskos;
- 2 puodeliai basmati ryžių;
- 1 sultinio kubelis.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Baklažanus perpjaukite pusiau, vidų suraižykite juostelėmis ar kvadratais.
3. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir patepkite baklažanus. Ant viršaus berkite druską, rūkytos paprikos miltelius.
4. Kepkite orkaitėje su vėjeliu apie 20-30 min.
5. Ryžius plaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.
6. Į keptuvę be riebalų berkite ryžius, pilkite vandens, kuris apsemtų 1 cm virš ryžių, dėkite sultinio kubelį ir virkite kol aprasos dangtis, pamaišykite, o tuomet pavirkite dar kelias minutes.
7. Iškeptus baklažanus patiekite kartu su ryžiais, salotomis.
Skanieji vafliai, pertepti riešutų-datulių įdaru
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)
Ingredientai:
- 1 pakuotė vaflių lakštų;
- 80 g bertoletijos riešutų;
- 120 g graikinių riešutų;
- 400 g datulių.
Gaminimas:
1. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu berkite riešutus, datules ir susmulkinkite iki vientisos masės.
2. Gautą masę tepkite ant vieno vaflio, uždenkite kitu, tada vėl tepkite, vėl dėkite vaflį – taip sutepkite visus vaflius (viršutinis turi būti neapteptas).
3. Supjaustykite gabaliukais. Galite valgyti iškart.
Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“. Šis projektas įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!