Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: baklažano kepsniai ir vafliai su datulių-riešutų pertepimu

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Baklažano kepsniai
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)

Ingredientai:

  • 6 maži baklažanai;
  • 3 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • rūkytos paprikos miltelių;
  • druskos;
  • 2 puodeliai basmati ryžių;
  • 1 sultinio kubelis.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Baklažanus perpjaukite pusiau, vidų suraižykite juostelėmis ar kvadratais.

3. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir patepkite baklažanus. Ant viršaus berkite druską, rūkytos paprikos miltelius.

4. Kepkite orkaitėje su vėjeliu apie 20-30 min.

5. Ryžius plaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.

6. Į keptuvę be riebalų berkite ryžius, pilkite vandens, kuris apsemtų 1 cm virš ryžių, dėkite sultinio kubelį ir virkite kol aprasos dangtis, pamaišykite, o tuomet pavirkite dar kelias minutes.

7. Iškeptus baklažanus patiekite kartu su ryžiais, salotomis.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Baklažano kepsniai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Baklažano kepsniai

Skanieji vafliai, pertepti riešutų-datulių įdaru
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)

Ingredientai:

  • 1 pakuotė vaflių lakštų;
  • 80 g bertoletijos riešutų;
  • 120 g graikinių riešutų;
  • 400 g datulių.

Gaminimas:

1. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu berkite riešutus, datules ir susmulkinkite iki vientisos masės.

2. Gautą masę tepkite ant vieno vaflio, uždenkite kitu, tada vėl tepkite, vėl dėkite vaflį – taip sutepkite visus vaflius (viršutinis turi būti neapteptas).

3. Supjaustykite gabaliukais. Galite valgyti iškart.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Pertepti vafliai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Pertepti vafliai



Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“. Šis projektas įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs