„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„auGalingas pirmadienis“: bolivinės balandos salotos ir orkaitėje kepti žagarėliai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Bolivinės balandos salotos
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)

Ingredientai:

  • 250 g bolivinės balandos;
  • 6 pomidorai;
  • 1 poro baltoji dalis;
  • 4 valg. šaukšt. ridikėlių daigų;
  • 4 valg. šaukšt. brokolių daigų;
  • 2 avokadai;
  • 1 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio „Chunky Chat Masala“;
  • pipirų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Bolivinės balandos kruopas perplaukite ir nusunkite. Berkite į keptuvę, įpilkite vandens, kad kruopas apsemtų 1 cm.

2. Užkaiskite keptuvę ant mažiausios ugnies, uždenkite dangtį ir virkite apie 10 min. Maišyti nebūtina.

3. Išvirtas kruopas palikite atidengtas, kad atvėstų.

4. Supjaustykite pomidorus, avokadus, porą.

5. Sumaišykite visus ingredientus, nepamirškite užberti prieskonių ir ragauti, ar visko užtenka.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Bolivinės balandos salotos
Tinklaraščio archyvo nuotr./Bolivinės balandos salotos

Orkaitėje kepti žagarėliai
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)

Ingredientai:

  • 4 puodeliai šviesių speltų miltų;
  • 3 valg. šaukšt. aguonų;
  • druskos
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 2 bananai;
  • 3 valg. šaukšt. tamsaus agavų sirupo;
  • 6 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • balzaminio acto.

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros

2. Bananus suplakite maisto smulkintuve kartu su sirupu, aliejumi, balzamiko actu.

3. Sumaišykite visus sausuosius produktus.

4. Į drėgnus produktus pilkite sausus produktus. Išminkykite tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, jei lips, berkite papildomai miltų.

5. Iškočiokite, supjaustykite norimo dydžio juostas. Kiekvienos jų viduryje įpjaukite įpjovą, vieną juostos galą perkiškite per įpjovą ir taip susukite žagarėlį.

7. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite 20-25 min.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Orkaitėje kepti žagarėliai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Orkaitėje kepti žagarėliai

Šie receptai gauti iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“. Šis projektas įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“