Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: cukinijų spagečiai su padažu ir užtepėlė su džiovintais pomidorais

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidoriukais
(Receptu dalijasi tinklaraštis Every special day)

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 vidutinio dydžio cukinijos;
  • 1 sunokęs avokadas;
  • 0,5 skiltelės česnako (arba česnako granulių, arba džiovinto svogūno miltelių – tas svogūniškas skonis šiame padaže labai tinka, bet galima ir praleisti);
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Pirmiausia specialia pjaustykle paverčiam dvi cukinijas į kalną „makaronų“. Jei tokios pjaustyklės neturit – ne bėda, galima naudoti tarką, kuri pjausto ilgais šiaudeliais. Šiek tiek pabarstome druska ir išmaišome rankomis (druska padės išsiskirti sultims, kurias paskui nupilsim, kad makaronai nebūtų vandeningi).

2. Toliau gaminam padažą: susmulkinam avokadą su česnaku iki vienalytės masės (elektriniu trintuvu arba šakute). Įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Galima sumesti ir galiukus, likusius tarkuojant cukiniją.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidoriukais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidoriukais

Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
(Receptu dalijasi Rojaus daržas)

Ingredientai (1 porcijai):

  • 100 g virtų avinžirnių;
  • 3 saulėje džiovinti pomidorai;
  • ½ (40 g) svogūno;
  • 1 (70 g) vidutinės morkos;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • prieskoninių žolelių;
  • duskos, pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. vandens.

Gaminimas:

1. Morką sutarkuokite burokine tarka, svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite ant aliejaus kelias minutes. Įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens ir patroškinkite kelias minutes uždengę keptuvę dangčiu.

2. Pasmulkinkite pomidorus ir visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą bei sutrinkite iki vientisos masės.

3. Užtepėlę skanu valgyti su duona ir daržovėmis.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento