Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: grikių lietiniai su įdaru ir aviečių-bananų ledai

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Projekto archyvo nuotr.

Grikių lietiniai su pievagrybiais, tofu ir špinatais

Ingredientai:

tešlai:

  • ½ stiklinės grikių miltų;
  • ¾ stiklinės vandens;
  • ⅔ stiklinės sojų pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimui.

įdarui:

  • 220 g (3 stiklinės) pievagrybių;
  • 90 g tofu;
  • sauja špinatų;
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. česnako;
  • 1 valg. šaukšt. mielių dribsnių (pasirinktinai);
  • ¼- ⅓ stiklinės sojos pieno;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Visus tešlos ingredientus gerai sumaišykite. Lietinius kepkite ant įkaitintos keptuvės su nedideliu kiekiu aliejaus.

2. Supjaustykite pievagrybius, tofu susmulkinkite į mažus gabalėlius. Pakepkite porą minučių nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudėkite špinatus, sojos padažą, prieskonius ir įpilkite sojų pieno. Viską kepkite apie 3 min.

3. Paruoštą įdarą dėkite į lietinius.

Projekto archyvo nuotr./Grikių lietiniai su įdaru
Projekto archyvo nuotr./Grikių lietiniai su įdaru

Avietiniai-bananiniai ledai

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 šaldyti bananai (prieš tai supjaustyti);
  • stiklinė šaldytų aviečių;
  • 2 valg. šaukšt. augalinio pieno (geriausiai tinka kokosų);
  • labiausiai tinkami priedai: avižiniai dribsniai, juodasis šokoladas, kokosų drožlės.

Gaminimas:

1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.

2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.

Projekto archyvo nuotr./Bananiniai-avietiniai ledai
Projekto archyvo nuotr./Bananiniai-avietiniai ledai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“, kuris įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos