Grikių lietiniai su pievagrybiais, tofu ir špinatais
Ingredientai:
tešlai:
- ½ stiklinės grikių miltų;
- ¾ stiklinės vandens;
- ⅔ stiklinės sojų pieno;
- 1 arbat. šaukšt. aliejaus;
- druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui.
įdarui:
- 220 g (3 stiklinės) pievagrybių;
- 90 g tofu;
- sauja špinatų;
- 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
- pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. česnako;
- 1 valg. šaukšt. mielių dribsnių (pasirinktinai);
- ¼- ⅓ stiklinės sojos pieno;
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
1. Visus tešlos ingredientus gerai sumaišykite. Lietinius kepkite ant įkaitintos keptuvės su nedideliu kiekiu aliejaus.
2. Supjaustykite pievagrybius, tofu susmulkinkite į mažus gabalėlius. Pakepkite porą minučių nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudėkite špinatus, sojos padažą, prieskonius ir įpilkite sojų pieno. Viską kepkite apie 3 min.
3. Paruoštą įdarą dėkite į lietinius.
Avietiniai-bananiniai ledai
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 šaldyti bananai (prieš tai supjaustyti);
- stiklinė šaldytų aviečių;
- 2 valg. šaukšt. augalinio pieno (geriausiai tinka kokosų);
- labiausiai tinkami priedai: avižiniai dribsniai, juodasis šokoladas, kokosų drožlės.
Gaminimas:
1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.
2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“, kuris įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!