Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: įdaryti avokadai ir saldūs krepšeliai iš 3 ingredientų

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Eglės Bartkutės nuotr.

Avinžirnių „tunu“ įdaryti avokadai

Ingredientai:

  • ¼ puodelio saulėgrąžų;
  • 1 skardinė avinžirnių;
  • 1 smulkiai supjaustyta raudona saldžioji paprika;
  • 3 smulkiai supjaustyti svogūnai;
  • 2 valg. šaukšt. veganiško majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 1 citrinos sultys;
  • 1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 3 prinokę avokadai.

Gaminimas:

1. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo kaitros 5 minutes paskrudinkite saulėgrąžas nuolatos jas pamaišydami.

2. Nupilkite avinžirnių skystį ir kartu su saulėgrąžomis maisto smulkintuvu viską smulkiai supjaustykite tokio smulkumo gabalėliais, kaip matote nuotraukoje.

3. Avinžirnių ir svogūnų mišinį vidutinio didumo dubenyje sumaišykite su smulkiai supjaustyta saldžiąja paprika ir svogūnais. Į mišinį taip pat gerai įmaišykite majonezą, garstyčias, citrinos sultis, česnako miltelius, druską ir pipirus.

4. Perpjaukite avokadus per pusę ir išimkite kauliukus. Prikraukite kiekvieną puselę paruoštu mišiniu ir patiekite svečiams.

Paruoštą mišinį sandariame inde šaldytuve galite laikyti iki trijų dienų, o avokadus juo įdarykite tik prieš pat patiekdami.

Eglės Bartkutės nuotr./Avinžirnių „tunu“ įdaryti avokadai
Eglės Bartkutės nuotr./Avinžirnių „tunu“ įdaryti avokadai

Saldūs krepšeliai su „kiaušiniu“

Ingredientai:

  • Sluoksniuotos mielinės tešlos (be pieno ir kiaušinių);
  • veganiško jogurto
  • konservuotų abrikosų arba persikų.

Gaminimas:

1. Supjaustykite atitirpintą mielinę tešlą kvadratėliais. Per vidurį patepkite jogurtu. Papuoškite konservuoto abrikoso ar persiko pusele. Užlenkite krepšelio kraštelius.

2. kepkite 10–15 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

3. Papuošimui galite apibarstyti krepšelius cukraus pudra.

Eglės Bartkutės nuotr./Krepšeliai su „kiaušiniu“
Eglės Bartkutės nuotr./Krepšeliai su „kiaušiniu“

Už receptus dėkojame auGalingo pirmadienio komandai ir fotografei Eglei Bartkutei.

Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?