Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: įdaryti portobello grybai ir kepti obuoliai su prieskoniais

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Įdaryti portobello grybai

Ingredientai:

  • 4 portobello grybai;
  • 1/2 puodelio nevirtos kynvos (bolivinės balandos);
  • 3/4 saldžiosios paprikos (galite naudoti skirtingų spalvų);
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 1/2 nedidelio baklažano;
  • 1 nedidelis saliero stiebas;
  • 1 nedidelė skiltelė česnako;
  • sauja petražolių;
  • 3-4 stiebeliai čiobrelių;
  • čili pipirų (šviežių arba džiovintų);
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių su kaitinimu iš viršaus ir apačios + vėjelio funkcija.

2. Išvirkite kynvą, perliekite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti.

3. Į įkaitintą keptuvę įpylę šlakelį aliejaus, apkepinkite smulkiai supjaustytas paprikas, svogūną, salierą ir baklažaną.

4. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, čili, druską ir pipirus.

5. Viskam šiek tiek sušilus, sudėkite kynvą ir leiskite išgaruoti likusiai drėgmei.

6. Išjungę kaitrą sudėkite smulkiai supjaustytas petražoles ir čiobrelių lapelius, išmaišykite.

7. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi.

8. Grybus nuplaukite ir, jeigu reikia, atsargiai, naudodami šaukštelį išskobkite šiek tiek grybo vidaus (tam, kad tilptų daugiau įdaro).

9. Sudėkite grybus į kepimo formą, o į grybų vidų – kynvos įdarą.

10. Kepkite apie 20 min. kol grybai suminkštės, o kynva šiek tiek apskrus.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Įdaryti portobello grybai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Įdaryti portobello grybai

Kepti obuoliai su cinamonu ir gvazdikėliais

Ingredientai:

  • 4 obuoliai;
  • 2 valg. šaukšt. nerafinuoto cukraus (pvz. kokosų žiedų);
  • 1 arbat. šaukšt. malto Ceilono cinamono;
  • 4-5 gvazdikėliai.
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruošti obuoliai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruošti obuoliai

Gaminimas:

1. Obuolius nuplaukite, išskobkite sėklas, vidų pabarstykite cukrumi ir cinamonu, įdėkite po gvazdikėlį.

2. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, sudėkite obuolius ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimu iš viršaus ir apačios (be vėjelio funkcijos).

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepti obuoliai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepti obuoliai

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ kartu su tinklaraščiu Soulfood.lt. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais