„auGalingas pirmadienis“: kukuliai pomidorų padaže ir šokoladinis morkų pyragas

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Šokoladinis morkų pyragas ir kukuliai pomidorų padaže
Šokoladinis morkų pyragas ir kukuliai pomidorų padaže / Projekto archyvo nuotr.

Kukuliai pomidorų padaže

Ingredientai:

  • pakelis sojų faršo;
  • ciberžolės;
  • paprikos miltelių;
  • pipirų;
  • druskos;
  • keli šaukštai miltų;
  • pomidorų pastos;
  • 1 paprika;
  • 1 svogūnas.

Gaminimas:

1. Sojų faršą kelias minutes pavirkite, nuvarvinkite sietelyje ir sumaišykite su prieskoniais.

2. Smulkiai supjaustykie svogūną, papriką ir sudėkite į pravėsusį faršą kartu su šiek tiek miltų (kad geriau liptų). Galite įdėti ir maltų linų sėmenų.

3. Suformuokite kukuliukus, sudėkite juos į kepimo indą. Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir užpilkite ant kukulių, kad būtų apsemti maždaug iki pusės.

4. Į tarpelius prikaišiojome cukinijos, bet jūs galite pasirinkti tokią daržovę, kuri labiau patinka jums (saldžiosios bulvės ar moliūgo skiltelės, o taip pat kalafioro ar brokolio žiedynėliai puikiai tiks).

5. Kepkite iki 185-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kukulių viršus atrodys apskrudęs.

Projekto archyvo nuotr./Kukuliai pomidorų padaže
Projekto archyvo nuotr./Kukuliai pomidorų padaže

Šokoladinis morkų pyragas

Ingredientai:

  • 350 g džiovintų slyvų;
  • 100 g datulių;
  • 150 g juodojo šokolado (ne daugiau nei 70 proc. kakavos, geriau net mažiau);
  • 250 g pilno grūdo avižinių miltų (galima paprasčiausiai sumalti avižinius dribsnius);
  • ⅔ stiklinės obuolių arba morkų sulčių;
  • 2 smulkiai tarkuotos morkos;
  • ⅓ stiklinės kakavos;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus (geriausiai tinka tirpintas kokosų arba saulėgrąžų aliejus);
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. malto kardamono;
  • žiupsnis druskos;
  • vanilinio cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.

4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.

5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.

6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.

7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.

Projekto archyvo nuotr./Šokoladinis morkų pyragas
Projekto archyvo nuotr./Šokoladinis morkų pyragas

Šie receptai gauti iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“. Šis projektas įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis