auGalingas pirmadienis: madingasis Budos dubenėlis ir migdoliniai sausainiai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Budos dubenėlis

Ingredientai:

  • keli salotos lapai;
  • 3 ridikėliai;
  • 1 agurkas;
  • 90 g rūkyto tofu;
  • 30 g ryžių makaronų;
  • mėgstamų prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, svogūnų laiškų);
  • 1/3 brokolio;
  • 1 nedidelė saldžioji bulvė;
  • paprikos miltelių;
  • česnakinių pipirų;
  • aliejaus.

padažui:

  • 1 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 arbat. šaukšt. saldiklio (rudojo cukraus ar klevų/agavų sirupo);
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • vandens.

Gaminimas:

1. Saldžiąją bulvę supjaustyti plonais griežinėliais, supjaustyti brokolį, užbarstyti paprikos miltelių, česnakinių pipirų, apšlakstyti aliejumi ir kepti iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., arba kol bulvės suminkštės.

2. Ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 min, po to vandenį nupilti.

3. Tofu supjaustyti kubeliais ir kepti keptuvėje su aliejumi, kol apskrus.

4. Sumaišyti padažo ingredientus, po truputį pilti vandenį tol, kol padažas taps jūsų norimo skystumo.

5. Supjaustyti salotos lapus, agurkus, ridikėlius, susmulkinti prieskonines žoleles, viską dėti į dubenėlį ir apšlakstyti padažu.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Budos dubenėlis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Budos dubenėlis

Migdoliniai sausainiai

Ingredientai (6 sausainiams):

  • 60 g migdolų miltų;
  • 60 g miltų;
  • 100 g riešutų sviesto;
  • 50 g cukraus;
  • 100 g augalinio pieno (tinklaraštininkė naudojo ryžių);
  • vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • apie 50 g šokolado (papuošimui).

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišyti sausus ingredientus – migdolų miltus, miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską.

2. Augalinį pieną sumaišyti su riešutų sviestu, vanile.

3. Supilti šlapiuosius ingredientus į sausų ingredientų mišinį ir maišyti, kol tešla taps šlapio smėlio tekstūros.

4. Rankomis formuoti apvalius sausainius, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba kol gražiai paruduos.

5. Puošti ištirpintu šokoladu ir migdolų miltais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Migdoliniai sausainiai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Migdoliniai sausainiai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai naujas tinklaraštis Cukrus ir druska). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis