Meksikietiški tacos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(Receptu dalinasi tinklaraštis Vegimuki)
Ingredientai (12 vnt.):
įdarui;
- 400 g kietojo tofu;
- 1 nedidelė raudonoji paprika;
- 1 nedidelė žalioji paprika;
- 1 nedidelė geltonoji paprika;
- 1/2 raudonojo svogūno;
- 1 švelnaus takos padažo (naudojome „Santa Maria“);
- 1 arbat. šaukšt. takos prieskonių (naudojome „Santa Maria“);
- 2 valg. šaukšt. aliejaus kepimui;
- 1/4 arbat. šaukšt. kajeno pipirų;
- 1/4 arbat. šaukšt. čili pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos prieskonių;
- žiupsnelis jūros druskos.
pomidorų salsai:
- 2 vid. dydžio pomidorai;
- 2 valg. šaukšt. šviežių petražolių (arba kalendrų);
- 1/2 laimo sultys;
- arbat. šaukšt. „Tabasko“ padažo (ar kito aštraus padažo);
- žiupsnelis pipirų.
gvakamolės padažui:
- 1 avokadas;
- 1/2 laimo sultys;
- 2 valg. šaukšt. augalinio jogurto.
takų paplotėliams;
- 1 (12 vnt.) pakelio U formos kukurūzų paplotėlių;
- salotų lapų, smulkiai supjaustytų.
Gaminimas:
smulkintas tofu:
1. Dubenyje pirštais ar šakute sutrupinkite tofu (nusausinti nereikia). Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
2. Suberkite svogūną, tofu ir prieskonius. Kepkite vidutinėje temperatūroje apie 10 min., dažnai pamaišant, kol tofu šiek tiek paruduos.
3. Smulkiai supjaustykite paprikas. Suberkite į keptuvę. Taip pat supilkite takos padažą. Kepkite apie 4 min.
pomidorų salsa:
1. Pomidorą, svogūną bei petražoles smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su prieskoniais bei laimo sultimis.
gvakamolės padažas:
1. Avokadą sutrinkite šakute ir sumaišykite su jogurtu ir laimo sultimis.
tacos paplotėliai:
1. Į paplotėlių apačią sudėkite smulkiai supjaustytas salotas (apie 2 valg. šaukšt.) ir tofu įdarą. Ant viršaus užpilkite pomidorų salsą ir gvakamolę.
Saldžiųjų bulvių skrebučiai
Gaminimas:
1. Vieną saldžiąją bulvę nuplaukite ir supjaustykite riekėmis.
2. Kepti skrudintuvėje kaip skrebutį. Galbūt reikės taip pakepti 2-3 kartus, kol bulvė suminkštės arba iškart nustatyti ilgesnį kepimo laiką. Jei neturite skrudintuvės – kepkite orkaitėje apie 15 min.
Priedai gali būti įvairūs:
- avokadas, ridikėliai, krapai, druska.
- avokadas, pomidorai, druska, juodieji pipirai.
- migdolų riešutų sviestas (ar kitokių riešutų sviestas), pomidorai, poras, druska.
- riešutų sviestas, karštu vandeniu nuplikyti brokoliai, druska.
Skanaukite, improvizuokite ir su kitokiais, jūsų sugalvotais priedais!
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!