Nesaldūs vafliai
Ingredientai (6 vafliams):
- 220 g avinžirnių miltų;
- 300 ml pasirinkto pieno (naudojau avižų);
- 2 arbat. šaukšt. maltų linų sėmenų;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/4 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 1/4 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų miltelių;
- žiupsnis druskos;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Miltus sumaišome su prieskoniais, linų sėmenimis, supilame pieną ir viską gerai išmaišome;
2. Vaflinę įkaitiname ir ištepame aliejumi. Kepame vaflius ir skanaujame.
Pastaba: tešlą dar galima paskaninti įvairiomis daržovėmis ir tiekti su jogurto padažu.
Ciberžolės latte
Ingredientai:
- 1 stiklinė augalinio pieno (naudojau avižų);
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- žiupsnis Himalajų druskos;
- žiupsnis malto imbiero;
- 1 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus.
Gaminimas:
1. Pieną pakaitiname iki 60°C laipsnių temperatūros.
2. Sudedame visus likusius ingredientus ir išmaišome.
3. Puošiame šokolado drožlėmis ir gardiname klevų sirupu/medumi!
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių, šį kartą tai Wise Taste. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!