Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: pietų dėžutė su avinžirniais ir kakaviniai lietiniai blynai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Mėgstamiausia pietų dėžutė su avinžirniais
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (1 porcijai):

  • Apie 1/2 skardinės avinžirnių (apie 2/3 puodelio);
  • 1,5 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo;
  • 1–2 valg. šaukšt. vandens;
  • po žiupsnį druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus sudedame į dubenį ir išmaišome (galima iš pradžių išmaišyti viską be avinžirnių, bet nėra labai didelio skirtumo).

2. Patiekiame su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis, salotomis. Mes naudojome salotas, morkas, agurkus, pomidorus, kukurūzus ir papuošėme viską moliūgo sėklomis.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Pietų dėžutė su avinžirniais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Pietų dėžutė su avinžirniais

Tobuli lietiniai blynai su kakava
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (9-10 blynų):

  • 1/2 puodelio šviesių speltų miltų;
  • 1/2 puodelio viso grūdo speltų miltų;
  • 3 valg. šaukšt. kakavos;
  • 1–2 valg. šaukšt. kokosų cukraus (arba daugiau pagal norimą saldumą);
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 puodelis augalinio pieno;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome sausus produktus. Kakavą geriausia persijoti, kad neliktų gumuliukų.

2. Į tą patį dubenį supilame šlapius produktus ir viską gerai išmaišome.

3. Į įkaitintą keptuvę, išteptą kokosų aliejumi, pilame apie pusę samčio tešlos ir sukant keptuvę paskirstome tešlą per visą keptuvės plotą.

4. Kepame apie 1–2 min., kol nebelieka šlapios tešlos plotų, tada atsargiai blyną apverčiame ir kepame dar apie 1 min.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kakaviniai lietiniai blynai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kakaviniai lietiniai blynai

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs