„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: pyragėliai su lęšiais ir veganiški kalėdiniai triufeliai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais augalais galėtų tapti įpročiu. Kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“ padėsime lengviau tam pasiryžti. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščių archyvo nuotr.

Pyragėliai su lęšiais
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)

Ingredientai:

  • 250 g žaliųjų lęšių (mirkytų vandenyje per naktį);
  • 2 raudonosios paprikos;
  • 1 poras (žalioji dalis);
  • 1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
  • pipirų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.

2. Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą kaip nurodyta ant pakuotės.

3. Lęšius išvirkite, papriką supjaustykite kubeliais, porą susmulkinkite.

4. Į lęšius dėkite porą, papriką, prieskonius.

5. Sluoksniuotos tešlos gabalėlius perpjaukite pusiau. Kiekvieną kvadratėlį dėkite į kepimo skardą ir ant viršaus krėskite įdaro.

6. Kepkite orkaitėje 15-20 min. Atvėsinkite ant grotelių.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Pyragėliai su lęšiais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Pyragėliai su lęšiais

Kalėdiniai triufeliai
(receptas iš tinklaraščio Ne vištienos kepsnelis)

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio avokadai;
  • 130 g šokolado (72 proc. kakavos);
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto muskato riešuto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto (galite naudoti ir maltą vanilę arba išvis jos nedėti);
  • 20 g kakavos (be priedų).

Gaminimas:

1. Išskobkite avokadų minkštimą į maisto trintuvą, įberkite cinamono, muskato, įpilkite vanilės ir sutrinkite viską iki vientisos masės. Jei neturite maisto trintuvo, tinka ir šakutė, bet užtruksite ilgiau.

2. Išlydykite šokoladą.

3. Avokadų masę perdėkite į indelį ir įpilkite šiek tiek pravėsusį šokoladą. Tada greitai maišykite, nes masė beveik iškart pradės kietėti. Indą įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

4. Ištraukite masę iš šaldytuvo ir formuokite rutuliukus, kiekvieną jų apvoliokite kakavoje.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiški kalėdiniai triufeliai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Veganiški kalėdiniai triufeliai

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“, kartu su veganišką mitybą propaguojančių tinklaraščių autoriais, šįkart tai Follow your spoon. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“