Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: rytietiškos lęšių-morkų salotos ir becukriai kokosiniai batonėliai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio nuotr.

Rytietiškos lęšių ir morkų salotos su žaliųjų citrinų padažu
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1/2 puodelio virtų lęšių (apie 1/2 skardinės konservuotų);
  • 2 nedidelės morkos;
  • keli griežinėliai cukinijos;
  • sauja špinatų;
  • saujelė razinų;
  • saujelė migdolų.

padažui:

  • 1 valg. šaukšt. žalios citrinos (laimo) sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 1/2 arbat. šaukšt. medaus ar agavų sirupo;
  • 1/4 arbat. šaukšt. imbiero miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. kario;
  • 1/4 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1/8 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
  • po žiupsnį druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Morkas nuskutame ir sutarkuojame, cukiniją supjaustome plonomis juostelėmis.

2. Dubenyje sumaišome lęšius, špinatus, morkas, cukinijas ir razinas.

3. Migdolus susmulkiname ir pakepiname sausoje keptuvėje, paskui juos taip pat sudedame į dubenį.

4. Atskirame dubenėlyje sumaišome padažą, pilame jį ant salotų ir gerai išmaišome.

Tinklaraščio nuotr. /Rytietiškos lęšių-morkų salotos su žaliosiomis citrinomis
Tinklaraščio nuotr. /Rytietiškos lęšių-morkų salotos su žaliosiomis citrinomis

Becukriai kokosiniai batonėliai
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (8-10 nedideliems batonėliams/saldainiams):

  • 22 proc. riebumo kokosų kremo/grietinėlės (200 ml);
  • 3 valg. šaukšt. kokosų sviesto;
  • 5/6 (1/2 ir 1/3) puodelio kokoso drožlių.

šokoladui:

  • 6 valg. šaukšt. kakavos;
  • 4 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 1-2 šaukštai datulių/klevų/agavų sirupo.

Gaminimas:

1. Į nedidelį dubenį dedame kietąją kremo dalį. Jeigu skardinę laikėte šaldytuve ir kokosų kremas visiškai kietas, pašildykite jį virš vandens garų, kad suminkštėtų, primintų jogurtą ar grietinėlę.

2. Į tą patį dubenį dedame kokosų sviestą, išmaišome iki vientisos masės ir tada įmaišome kokosų drožles.

3. Gautą masę dedame į nedidelę kvadratinę dėžutę, išklotą kepimo popieriumi ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų.

4. Kai masė sukietėja, supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir apliejame pasigamintu šokoladu, rekomenduoju keletą kartų, kad šokolado sluoksnis būtų storesnis (batonėlį merkiame į šokoladą, nuvarviname, dedame atgal į dėžutę, trumpam į kamerą ar šaldytuvą, ir vėl viską kartojame).

Batonėlius/saldainius laikome šaldytuve!

Tinklaraščio nuotr. /Becukriai kokosiniai batonėliai
Tinklaraščio nuotr. /Becukriai kokosiniai batonėliai

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs