Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: šaldytas jogurtinis desertas ir braunis su netikėtu ingredientu

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi desertai
auGalingi desertai / Tinklaraščių archyvo nuotr.

Šaldytas jogurtinis desertas
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai:

  • 1 indelis sojų jogurto (400 g);
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 2-3 valg. šaukšt. agavų arba klevų sirupo;
  • 2 saujos mėgstamų uogų.

Gaminimas:

1. Jogurtą dubenyje sumaišome su citrinos sultimis ir sirupu.

2. Į plokščią dėžutę su dangteliu įdedame kepimo popieriaus, išlyginame kraštus, kad būtų patogiau vėliau desertą išimti.

3. Supilame jogurtą (turėtų išeiti gana plonas sluoksnis, apie 1 cm storio), ant viršaus išdėliojame uogas. Dedame į kamerą mažiausiai 4 valandoms.

4. Kai sušąla, išimame iš dėžutės ir sulaužome norimo dydžio gabalėliais.

5. Laikome kameroje, o prieš valgant kelias minutes paliekame kambario temperatūroje atitirpti.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šaldytas jogurtinis desertas
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Šaldytas jogurtinis desertas

Braunis su netikėtu ingredientu
(receptas iš tinklaraščio WoodFood)

Ingredientai:

  • 400 g juodųjų pupelių;
  • 150 g migdolų;
  • 90 g klevų sirupo;
  • 100 g agavų sirupo;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 vanilės ankštis;
  • 50 g kakavos;
  • 20 g maltų linų sėmenų;
  • 40 g burnočio luobelių;
  • keli šaukštai augalinio gėrimo;
  • žiupsnis cinamono;
  • šaldytų arba šviežių aviečių;
  • slyvų marmelado arba kitos mėgstamos uogienės.

Gaminimas:

1. Migdolus sumalame iki rupių miltų. Sutriname pupeles.

2. Sumaišome sausus ingredientus, beriame migdolus ir sudedame pupelių masę.

3. Burnočius ir linų sėmenis užpilame klevų ir agavų sirupais, pilame kelis šaukštus augalinio gėrimo. Palaukiame tik truputį, kol ims brinkti ir dedame į bendrą indą. Dedame ir kokosų aliejų.

4. Viską išmaišome ir sumalame iki dailios, vientisos masės.

5. Lengvai patepame kokosų aliejumi kepimo formą ir sudedame masę.

6. Įspraudžiame uogas, į duobutes dedame po truputį marmelado ar uogienės.

7. Dedame į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę (funkcija – kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir kepame apie 30 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar tešla nelimpa.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Braunis su netikėtu ingredientu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Braunis su netikėtu ingredientu

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos