Saldžiosios bulvės su avinžirnių traškučiais
Šis patiekalas labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas. Mėgstantiems saldžias bulves išties patiks!
Ingredientai:
- 2 didesnės saldžiosios bulvės;
- keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
- šaukštelis rūkytos paprikos miltelių;
- keli šaukštai citrinos sulčių;
- druskos;
- traškių avinžirnių (jų receptą rasite žemiau).
papildomai:
- pomidorų;
- sultenių;
- sezamų sėklų;
- Dižono garstyčių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių.
2. Saldžiąsias bulves supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardą. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir šiuo mišiniu aptepkite bulves. Apibarstykite rūkyta paprika, druska ir kepkite orkaitėje apie 20 min.
3. Patiekdami pirmiausiai lėkštėse išdėliokite keptas bulves. Šalia klokite sultenių lapelių, berkite perpus supjaustytų pomidoriukų. Ant viršaus suberkite avinžirnius. Pagardinkite su vandeniu sumaišytomis Dižono garstyčiomis ir apibarstykite sezamų sėklomis.
Traškūs avinžirniai
Ingredientai:
- virti avinžirniai;
- mėgstami prieskoniai.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių.
2. Avinžirnius nusausinkite ir berkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite avinžirnius šaukštu ar dviem prieskonių mišinio. Išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
3. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20-25 min. kartais vis pamaišydami. Baigus kepti, avinžirnių vidus turi būti minkštas, o išorė traški.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščio Vegan pipiras. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!