Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: salotos su tofu bei braškėmis ir šaltibarščiai be kefyro

Kiekvienam iš mūsų tikrai į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščių archyvo nuotr.

Salotos su tofu ir braškėmis
(Receptu dalinasi Follow your spoon)

Ingredientai (vienai didelei arba dviems mažesnėms porcijoms):

  • sauja špinatų;
  • saujelė šviežių bazilikų;
  • 6-8 braškės;
  • gabalėlis cukinijos (3-4 griežinėliai);
  • gabalėlis tofu su prieskoniais (60-70 g);
  • pusė avokado.

padažui:

  • 3 arbat. šaukšt. sezamų pastos tahini;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. vandens;
  • 1/3 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame nuplautus špinatus, susmulkintus bazilikus.

2. Supjaustome daržoves ir braškes nedideliais gabaliukais ir taip pat sudedame į dubenį.

3. Tofu supjaustome kvadratėliais ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių.

4. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišome atskirame dubenėlyje.

5. Į salotas dedame tofu, pilame padažą ir gerai išmaišome.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Salotos su tofu ir braškėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Salotos su tofu ir braškėmis

Šaltibarščiai be kefyro
(Receptu dalinasi Rojaus daržas)

Ingredientai:

  • 1 stiklinė saulėgrąžų sėklų, mirkytų per naktį;
  • 3 stiklinės vandens;
  • 1-2 česnako skiltelės;
  • 2 arbat. šaukšt. druskos;
  • kelios šakelės šviežių krapų;
  • pusės citrinos sultys;
  • keli šaukštai obuolių acto;
  • trečdalis įprastinio stiklainio marinuotų arba virtų naminių burokų;
  • 2-3 agurkai.

Gaminimas

1. Sumalame saulėgrąžas su vandeniu, kad taptų beveik vientisa masė

2. Dedame į gautą masę česnaką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir obuolių actą. Gerai išmaišome.

3. Supjautome burokus, agurkus. Sudedame į masę.

4. Pabarstome krapais ir tiekiame.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Šaltibarščiai be kefyro
Tinklaraščio archyvo nuotr./Šaltibarščiai be kefyro

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir su projektu bendradarbiaujančių maisto tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos