„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: šalta pomidorų sriuba ir mini picos su „portobello“ grybais

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Šalta trinta pomidorų sriuba
(receptas iš tinklaraščio Vegutis)

Ingredientai:

  • 5 dideli švieži pomidorai;
  • 1/3 vienos didelės raudonos paprikos;
  • 2 skardinės konservuotų pomidorų'
  • 4-5 saliero stiebai;
  • sauja marinuotų agurkėlių;
  • šviežio baziliko lapelių;
  • prieskonių (naudojome prieskonius picai ir Himalajų druską).

Gaminimas:

1. Nuplaukite šviežius pomidorus, paprikas ir salierą, supjaustykite ir patroškinkite. Kai jie suminkštės, sudėkite konservuotus pomidorus. Patroškinkite dar kelias minutes, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

2. Į atvėsusias daržoves suberkite likusius produktus – agurkėlius, baziliko pagal skonį ir prieskonius.

3. Viską sutrinkite ir patiekite.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Trinta šalta pomidorų sriuba
Tinklaraščio archyvo nuotr./Trinta šalta pomidorų sriuba

Mini picos su portobello grybais
(receptas iš tinklaraščio Vegutis)

Ingredientai:

  • šaldytos bemielės tešlos;
  • 2-3 portobello grybai;
  • pomidorų pastos ar padažo;
  • juodųjų alyvuogių;
  • veganiško sūrio (naudojome parmezano);
  • veganiškos dešros (išbandėme sojos pjaustytą dešrą su alyvuogėmis);
  • aliejaus;
  • prieskonių (druskos, juodųjų pipirų, ožragės).

Gaminimas:

1. Tešlą atšildykite. Kadangi naudojome tokią tešlą, kurioje yra 6 lapeliai, tiesiog supjaustėme lapelius perpus ir šiuose kvadratėliuose peiliu pažymėjome mažesnio kvadratėlio formą. Sudėkite kvadratėlius į kepimo skardą (dar patogiau juos iškart pjaustyti kepimo skardoje).

2. Kol tešla atšyla, pasiruoškite portabello grybus: nuplovę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su prieskoniais.

3. Ant tešlos kvadratukų kraukite įdarą: mažesniajame kvadratėlyje paskirstykite šaukštą pomidorų padažo, sudėkite pakeptus grybus, pjaustytas alyvuoges, pjaustytą veganišką dešrą ir sūrį. Norint, kad sūris išsilydytų, pirmiausia jį sumaišome su aliejumi.

4. Kepame iki 210C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai apskrunda krašteliai.

5. Patiekiame su baziliko lapeliais. Taip pat labai gardu ant jau iškepusių mini picų uždėti po riekelę šviežio pomidoro.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Mini picos su „portobello“ grybais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Mini picos su „portobello“ grybais

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių (šį kartą Vegutis). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs