auGalingas pirmadienis: suktinukai su džiovintų pomidorų humusu ir kokosiniai saldainiai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Daržovių paplotėlių suktinukai su džiovintų pomidorų humusu
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai:

humusui:

  • 1 skardinė avinžirnių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 7–8 džiovinti pomidorai;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų pastos „tahini“;
  • 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • keli šaukštai skysčio nuo avinžirnių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių;
  • po žiupsnį druskos ir pipirų.

suktinukams:

  • 2 daržovių paplotėliai;
  • 1/4 paprikos;
  • 1/2 agurko;
  • keli šaukštai humuso su džiovintais pomidorais;
  • saujelė špinatų;
  • žiupsnis sezamo sėklų ir anakardžių „parmezano“ (nebūtina).

Gaminimas:

1. Visus humuso ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir gerai sumalame iki vientisos masės.

2. Ant paplotėlių dedame po kelis šaukštus humuso ir jį tolygiai paskirstome.

3. Daržoves supjaustome išilgai juostelėmis, špinatus taip pat. Daržoves paskirstome ant paplotėlio (vienoje pusėje paliekant šiek tiek vietos), dedame špinatus, pabarstome sezamais, „parmezano“ pabarstuku.

4. Paplotėlius susukame, šiek tiek paspaudžiame ir perpjauname.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Suktinukai su džiovintų pomidorų humusu
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Suktinukai su džiovintų pomidorų humusu

Kokosiniai saldainiai
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (16–18 rutuliukų):

  • 1 puodelis kokosų drožlių;
  • 2 valg. šaukšt. netirpinto kokosų aliejaus;
  • 1 skardinė kokosų pieno kietosios dalies;
  • 1 valg. šaukšt. agavų sirupo (arba daugiau, pagal skonį);
  • 16–18 pakepintų migdolų;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų miltų;
  • keli šaukštai kokosų drožlių (apvoliojimui).

Gaminimas:

1. Kokosų drožles sudėkite į virtuvinį kombainą ir kelias minutes malkite, kol pradės skirtis aliejus. Tada sudėkite kokosų aliejų ir dar kelias minutes malkite.

2. Sudėkite kokosų pieno kietąją dalį, agavų sirupą ir viską sumalkite iki vientisos masės. Ją perkelkite į plokščią dėžutę, tolygiai paskirstykite ir dėkite keletui valandų į šaldytuvą arba bent pusvalandžiui į šaldiklį. Masė neturi būti sušalusi ir labai kieta – tokia, kad tarp rankų pavyktų formuoti rutuliukus. Jei masė atrodo per šlapia, įmaišykite kokosų miltus.

3. Imkite maždaug šaukštą masės, tarp rankų suformuokite delno dydžio blynelį, įspauskite į jį migdolą ir suformuokite rutuliuką. Apvoliokite kokoso drožlėse.

4. Rutuliukus dėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Laikykite šaldiklyje arba šaldytuve – laikant šaldytuve rutuliukai bus minkštesni.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kokosiniai saldainiai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kokosiniai saldainiai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų