„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

auGalingas pirmadienis: „tacos“ su sojos faršo įdaru ir obuolių gėlytės iš 4 ingredientų

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Takai (Tacos) su sojos faršo įdaru
(receptas iš tinklaraščio Follow your spoon)

Ingredientai (6–7 laiveliams):

  • 6–7 jau paruošti takų „laiveliai“.

sojų faršo įdarui:

  • 1 pakelis vegetariško prieskonių mišinio su soja;
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 2 arbat. šaukšt. švelnaus takų padažo;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 1/2 puodelio kukurūzų;
  • žiupsnis druskos.

avokadų „salsa“ (užtenka 3–4 takų laiveliams):

  • 1/2 avokado;
  • 1/6 žaliosios paprikos;
  • 1/6 oranžinės ar geltonosios paprikos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Vegetariško prieskonių mišinio su soja pakelio turinį beriame į puodą, dedame konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, padažą, žiupsnį druskos, pilame vandenį ir viską gerai išmaišome. Užverdame ir paliekame virti 8–10 min. ant nedidelės kaitros, kas keletą minučių pamaišydami, o pabaigoje įmaišome kukurūzus.

2. Takų laivelius pašildome orkaitėje.

3. Avokadą sutriname šakute, paprikas supjaustome smulkiais kubeliais ir viską sumaišome kartu su likusiais ingredientais.

4. Į takus dedame po kelis šaukštus sojų faršo įdaro, ant viršaus kelis šaukštelius avokadų salsos. Rekomenduojame valgyti iš karto!

Tinklaraščio archyvo nuotr. /auGalingi patiekalai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /auGalingi patiekalai

Obuolių gėlytės
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)

Ingredientai:

  • 4 didesni obuoliai;
  • 2 valg. šaukšt. pilno grūdo avižų dribsnių;
  • keli lašeliai agavų sirupo;
  • Ceilono cinamono.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas, išgremžkite peiliu obuolio vidų (tik neišmeskite).

3. Į obuolio vidų dėkite avižų dribsnių. Pilkite ant avižų dribsnių po kelis lašelius agavų sirupo. Viršų apdėliokite obuolių likučiais ir berkite cinamono.

4. Kepkite orkaitėje 20–30 min (priklausomai nuo obuolių dydžio). Atvėsinkite.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Obuolių krepšeliai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Obuolių krepšeliai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“