Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: tofu „kiaušinienė“ su pomidorais ir avinžirniais įdarytos cukinijos

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Tofu „kiaušinienė“ su pomidorais
(receptas iš tinklaraščio Kas Tas Avokadas)

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 300 g tofu;
  • 1 didelis pomidoras;
  • 1 vidutinis svogūnas;
  • ½ arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. malto kumino;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 1 valg. šaukšt. kokoso aliejaus.

Gaminimas:

1. Susmulkiname svogūną. Mažais gabaliukais supjaustome pomidorą. Rankomis smulkiai „suplėšome“ tofu.

2. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja – apie 2 minutes.

3. Dedame, beriame prieskonius ir maišydami kepame 2–3 minutes.

4. Sudedame pomidorus, druską, pipirus ir troškiname dar keletą minučių.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Tofu „kiaušinienė“ su pomidorais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Tofu „kiaušinienė“ su pomidorais

Keptos cukinijos su avinžirniais
(receptas iš tinklaraščio Kas Tas Avokadas)

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 cukinijos;
  • 100 g bolivinių balandų (kynvos);
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
  • 2 saujos špinatų lapelių;
  • ½ arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
  • ½ arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 česnako skiltelė;
  • juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • 2 valg. šaukšt. kokoso aliejaus;
  • 4 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Bolivines balandas perskalaujame ir išverdame. Supjaustome česnaką. Susmulkiname špinatų lapelius.

2. Orkaitę įkaitiname iki 200°C laipsnių temperatūros.

3. Cukinijas nuplauname, nusausiname, o tada perpjauname išilgai per pusę ir kepame orkaitėje apie 15 min. Truputį atvėsiname ir išpjauname cukinijos „vidurius“. Supjaustome juos mažais gabaliukais.

4. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų ir apkepiname česnaką. Beriame prieskonius (karį, paprikos miltelius, kuminą) bei avinžirnius ir gerai viską išmaišome.

5. Galiausiai sumaišome cukinijos gabaliukus, avinžirnius, bolivines balandas, špinatus. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų.

7. Paruoštą įdarą dedame į paruoštas cukinijas ir kepame orkaitėje apie 15 min.

8. Iškeptas įdarytas cukinijas apšlakstome alyvuogių aliejumi.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Keptos cukinijos su avinžirniais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Keptos cukinijos su avinžirniais

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų