Tofu kiaušinienė su pomidorais
(receptas iš tinklaraščio „Kas tas avokadas“)
Ingredientai (2 porcijoms):
-
300 g tofu;
-
1 didelis pomidoras;
-
1 vidutinis svogūnas;
-
½ arbat. šaukšt. kario miltelių;
-
½ arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
-
½ arbat. šaukšt. malto kumino;
-
maltų juodųjų pipirų;
-
druskos;
-
1 valg. šaukšt. kokoso aliejaus.
Gaminimas:
1. Susmulkiname svogūną. Mažais gabaliukais supjaustome pomidorą. Rankomis smulkiai „suplėšome“ tofu.
2. Keptuvėje įkaitiname kokoso aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja apie 2 minutes. Įdedame tofu, beriame prieskonius ir maišant kepame 2-3 minutes.
3. Dedame pomidorus, druską, pipirus ir troškiname dar keletą minučių.
Morkų lapų užtepėlė
(receptas iš tinklaraščio „Wise taste“)
Ingredientai:
- 50 g lazdyno riešutų;
- 50 g morkų lapelių;
- 30 g šviežių baziliko lapelių;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako;
- druskos ir pipirų pagal skonį ;
- 2 valg. šaukšt. vandens.
Gaminimas:
Visus ingredientus, išskyrus vandenį, sudedame į maisto trintuvą ir smulkiname iki vientisos masės po truputį pildami vandenį.
Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!