auGalingas pirmadienis: trinta saldžiųjų bulvių sriuba ir nesaldūs vafliai su daržovėmis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“ ir jam talkinančiais tinklaraštininkais siūlome jums veganiškų receptų duetą.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Trinta saldžiųjų bulvių sriuba

Ingredientai (2 asm.):

  • 500 g saldžiųjų bulvių;
  • 300 ml daržovių sultinio;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 svogūnas;
  • 250 ml riebesnio kokosų pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kmyninio kumino;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltos aitriosios paprikos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

2. Plačiadugniame puode įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus, česnakus, pakepkite kelias minutes. Tuomet sudėkite smulkintas bulves ir prieskonius, kepkite apie 5 min. nuolat maišydami.

3. Užpilkite paruoštu daržovių sultiniu ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės. Supilkite kokosų pieną, pavirkite dar kelias minutes, o tada sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Trinta saldžiųjų bulvių sriuba
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Trinta saldžiųjų bulvių sriuba

Nesaldūs vafliai su daržovėmis

Ingredientai (8 belgiškiems vafliams):

  • 300 g pilno grūdo speltos miltų;
  • 350 ml augalinio pieno (naudojau avižų);
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. chia (ispaninio šalavijo) sėklų ir 6 valg. šaukšt. vandens (auGalingam kiaušiniui pagaminti);
  • 50 g smulkintų špinatų;
  • 100 g smulkintų brokolių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnako granulių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Chia (ispaninio šalavijo) sėklas užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 5 minutėms.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Į šį mišinį supilame pieną ir brinkintas chia sėklas, išmaišome.

3. Į tešlą sudedame daržoves ir supilame aliejų, išmaišome.

4. Vaflinę patepame aliejumi ir įkaitiname.

5. Vienam vafliui reikia maždaug 2 šaukštų tešlos. Kepame ir neatidarinėjame vaflinės, kol nebaigia kepti.

Labai gardu valgyti su trintais avokadais.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldūs vafliai su daržovėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Nesaldūs vafliai su daržovėmis

Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ ir tinklaraštis Wise Taste. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų