auGalingas pirmadienis: žaliosios salotos su šilauogėmis ir tinginys su lazdyno riešutais

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Lengvos ir gaivios lapinių kopūstų ir brokolių salotos su šilauogėmis

Ingredientai (1 porcijai):

  • 2 saujos lapinių kopūstų (kale);
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 sauja brokolio žiedynų;
  • 1 nedidelis agurkas;
  • 1 saujelė graikiškų riešutų;
  • 1 sauja šilauogių;
  • šiek tiek balzamiko acto kremo;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis pipirų.

Gaminimas:

1. Lapinius kopūstus suplėšome ir „įmasažuojame“ aliejumi.

2. Brokolį susmulkiname, agurką supjaustome ketvirčiais, riešutus taip pat susmulkiname.

3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lengvos ir gaivios lapinių kopūstų ir brokolių salotos su šilauogėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Lengvos ir gaivios lapinių kopūstų ir brokolių salotos su šilauogėmis

Tinginys su lazdyno riešutais

Ingredientai:

  • 1/3 puodelio lazdyno riešutų;
  • 2 pakeliai (340 g) sausainių („Gullon“ sausainius be cukraus geltonoje pakuotėje);
  • 120 g juodojo šokolado;
  • 1 skardinės kokosų pieno kietojo dalis;
  • 1/4 puodelio kakavinio lazdyno riešutų sviesto.

Gaminimas:

1. Visų pirma lazdyno riešutus 6-7 min. pakepiname orkaitėje ir ištraukę paliekame atvėsti. Pirštais nutriname nuo riešutų odelę ir susmulkiname peiliu.

2. Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais, sumaišome su smulkintais riešutais.

3. Šokoladą ir kokosų pieną ištirpdome nedideliame puode ant vidutinės kaitros.

4. Ant sausainių pilame šokolado masę, lazdyno riešutų sviestą ir viską gerai išmaišome. Masę dedame į pailgą kepimo formą (ar bet kokią kitą), išklotą kepimo popieriumi, ir šaukštu išlyginame, paspaudžiame.

5. Tinginį dedame nakčiai ar bent 4 val. į šaldytuvą.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Tinginys su lazdyno riešutais
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Tinginys su lazdyno riešutais

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Follow your spoon). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų