Lengvos ir gaivios lapinių kopūstų ir brokolių salotos su šilauogėmis
Ingredientai (1 porcijai):
- 2 saujos lapinių kopūstų (kale);
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 sauja brokolio žiedynų;
- 1 nedidelis agurkas;
- 1 saujelė graikiškų riešutų;
- 1 sauja šilauogių;
- šiek tiek balzamiko acto kremo;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis pipirų.
Gaminimas:
1. Lapinius kopūstus suplėšome ir „įmasažuojame“ aliejumi.
2. Brokolį susmulkiname, agurką supjaustome ketvirčiais, riešutus taip pat susmulkiname.
3. Visus ingredientus sumaišome dubenyje.
Tinginys su lazdyno riešutais
Ingredientai:
- 1/3 puodelio lazdyno riešutų;
- 2 pakeliai (340 g) sausainių („Gullon“ sausainius be cukraus geltonoje pakuotėje);
- 120 g juodojo šokolado;
- 1 skardinės kokosų pieno kietojo dalis;
- 1/4 puodelio kakavinio lazdyno riešutų sviesto.
Gaminimas:
1. Visų pirma lazdyno riešutus 6-7 min. pakepiname orkaitėje ir ištraukę paliekame atvėsti. Pirštais nutriname nuo riešutų odelę ir susmulkiname peiliu.
2. Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais, sumaišome su smulkintais riešutais.
3. Šokoladą ir kokosų pieną ištirpdome nedideliame puode ant vidutinės kaitros.
4. Ant sausainių pilame šokolado masę, lazdyno riešutų sviestą ir viską gerai išmaišome. Masę dedame į pailgą kepimo formą (ar bet kokią kitą), išklotą kepimo popieriumi, ir šaukštu išlyginame, paspaudžiame.
5. Tinginį dedame nakčiai ar bent 4 val. į šaldytuvą.
Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščių (šį kartą tai tinklaraštis Follow your spoon). Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!