Ingredientai:
Pyragui:
- 250 g datulių (be kauliukų)
- 300 ml vandens
- 1 šaukštelis sodos
- Keli lašai citrinos sulčių
- Keli lašai vanilės esencijos
- 75 g sviesto
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1,5 šaukštelio druskos
- 100 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 120 g miltų
Karameliniam padažui:
- 200 ml grietinėlės;
- 60 g rudojo cukraus;
- 60 g sviesto.
Gaminimo eiga:
- Paruoškite datules: Supjaustykite datules mažais gabalėliais.
- Virkite datules: Sudėkite datules į puodą su vandeniu ir užvirkite.
- Pridėkite sodą ir citrinos sultis: Kai vanduo užverda, įberkite sodą ir įpilkite kelis lašus citrinos sulčių. Virkite kelias minutes.
- Įdėkite sviestą: Į karštą mišinį sudėkite sviestą ir maišykite, kol jis ištirps.
- Pridėkite sausus ingredientus: Į mišinį įberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Gerai išmaišykite ir palikite 5 minutėms atvėsti.
- Įmaišykite kiaušinius ir vanilę: Į atvėsusį mišinį įpilkite išplaktus kiaušinius ir vanilės esenciją. Gerai išmaišykite.
- Kepkite pyragą: Supilkite tešlą į 24 cm skersmens kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių.
- Paruoškite karamelinį padažą: Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų (apie 10 minučių). Į ištirpusį cukrų įdėkite sviestą ir supilkite grietinėlę. Maišykite ir virkite apie 5 minutes, tada leiskite šiek tiek atvėsti.
- Patiekite: Šiltą pyragą apšlakstykite karameliniu padažu.
Šis receptas yra iš svetainės „Maisto Kelionės“.