MOLIŪGŲ TORTAS
Moliūgų tyrė, speltų miltai, kreminis varškės sūris, apelsino žievelė, cinamonas
REIKĖS:
- 500 g naminės moliūgų tyrė,
- 3 stiklinių speltų miltų,
- 2 šaukštelių kepimo miltelių,
- 100 ml lydyto sviesto,
- 1 stiklinės rudojo cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
- 0,5 šaukštelio jūros druskos.
Kremui:
- 400 ml kreminio varškės sūrio,
- 3 šaukštų skysto medaus,
- 1 apelsino smulkiai nutarkuotos žievelės,
- 1 šaukštelio cinamono.
Gaminimas:
Paruoškite torto pagrindą. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi. Tada supilkite skystą lydytą sviestą ir vanilės ekstraktą. Į paruoštą masę supilkite iš anksto paruoštą moliūgų tyrę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir šį mišinį supilkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.
24 skersmens torto formą ištepkite sviestu ir supilkite paruoštą tešlą. Torto pagrindą kepkite 150 °C orkaitėje apie 45 minutes, kol visiškai iškeps. Ar torto pagrindas jau iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi likti sausas.
Kepinį palikite praaušti. Kol jis aušta, paruoškite torto kremą. Kreminį varškės sūrį išplakite su skystu medumi, smulkiai nutarkuota apelsino žievele ir cinamonu. Kremą padėkite į šaldytuvą.
Torto pagrindą perpjaukite išilgai į 2 lygias dalis. Ant vienos pagrindo pusės gausiai užtepkite paruošto kremo ir uždenkite antrąja. Likusiu kremu gražiai peiliu aptepkite torto viršų. Paruoštą tortą per naktį palaikykite šaldytuve, o prieš tiekdami šiek tiek apibarstykite cinamonu.
Daugiau rudeniškų Renatos Ničajienės receptų rasite jos knygoje „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“.