„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Aurimėlio balandėliai iš šviežių kopūstų

Kai prekybos centre pamatau šviežius kopūstus, tai pirma mintis, kad bus „balandėliai“. Man jie patys skaniausi iš šviežio, žalio, minkšto kopūsto.
Aurimėlio balandėliai
Aurimėlio balandėliai / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 1 gūžės šviežio kopūsto;
  • 1 kg smulkintos mėsos;
  • 200 g virtų ryžių;
  • 2 morkų;
  • 1 kiaušinio;
  • 2-3 svogūnų;
  • Česnako;
  • 2 saliero stiebų;
  • Paprikos, čili paprikos;
  • 1 l pomidorų sulčių;
  • Druskos, pipirų, lauro lapelių, čiobrelio, džiovintų daržovių mišinio.

Gamyba:

Pirmiausiai puode apverdame kopūstą ir nuimame lapus (šviežias kopūstas greitai verda, maždaug kas 3min nuimu po 2-3 lapus).

Pasiruošiame įdarą. Į dubenį dedame smulkintą mėsa, virtus ryžius, pakepintą svogūną, česnaką ir morką. Mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, džiovintų daržovių mišinio. Viską gerai išmaišome.

Į kiekvieną kopūsto lapą dedame įdaro ir suvyniojame.

Puode pakepiname smulkintą svogūną, morką, saliero stiebus, česnaką, papriką. Sudedame balandėlius, užpilame pomidorų sultimis, dedame keletą lauro lapelių, čiobrelio, čili paprikos, pagardiname druska ir pipirais. Troškiname apie 1val ant silpnos ugnies.

Patiekiame su bulvių koše, burokėlių salotomis, raugintais agurkais.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“