Aurimėlio varškės spurgos – kaip vaikystėje

Traškios išorėje, drėgnos ir purios viduje. Būtent tokios šios spurgos. Turinčios stebuklingų galių nukelti į vaikystės prisiminimus!
Aurimėlio varškės spurgos
Aurimėlio varškės spurgos / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 1 kg varškės (9% riebumo);
  • 5 kiaušinių (L dydžio);
  • 200g kefyro;
  • 6 v.š. cukraus;
  • Vanilinio cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 a.š. su kaupu kepimo miltelių;
  • Miltų.

Gamyba:

Į dubenį mušame kiaušinius, pilame kefyrą, beriame cukrų, vanilinį cukrų, druskos, dedame varškę. Viską gerai sublenderiuojame.

Į gautą masę po 1 v.š. dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Miltų gali reikėti apie 10-12 šaukštų (tešla turi būti minkomi, truputį limpanti prie rankų). Iš tešlos formuojame 50g dydžio rutuliukus, kuriuos verdame aliejuje. Verdame apie 5-6min. Iškepusias dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiant pabarstome cukraus pudra.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų