Ingredientai:
- 1 šviežio kopūsto galva;
- 1 kg maltos antienos;
- 1 morka;
- 1 pastarnokas;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 100 g ryžių;
- 100 g džiovintų slyvų;
- druskos;
- pipirų;
- mairūno;
- kumino.
Gaminimas:
1. Į verdantį vandenį dedame kopūsto galvą ir nuimame suminkštėjusius lapus. Išpjauname lapo kietąją dalį.
2. Į keptuvę dedame antienos odeles ir jas pakepiname, kol suskrunda ir išsiskiria taukai.
3. Antienos taukuose pakepiname tarkuotą morką, pastarnoką, svogūną ir česnaką.
4. Kepintas daržoves dedame į maltą antieną, taip pat dedame smulkintas džiovintas slyvas, beriame ryžius ir prieskonius. Viską gerai išmaišome ir formuojame balandėlius.
troškinimui:
- 1 l pomidorų sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- pipirų;
- adžikos prieskonių;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 1 saliero stiebas;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 šviežios slyvos;
- likusio nepanaudoto kopūsto.
Gaminimas:
1. Į storadugnį puodą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, sudedame balandėlius, užpilame prieskoniais gardintomis pomidorų sultimis ir dedame per pusę perpjautas slyvas.
2. Troškiname apie valandą iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
3. Patiekiame su bulvių koše ir greito raugimo agurkėliais.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.