„Aurimėlio virtuvė“: balandėliai su antiena ir džiovintomis slyvomis

Man patys skaniausi – balandėliai iš šviežio kopūsto, troškinti pomidorų sultyse su prieskoniais. O šį kartą įdarui pasirinkau antienos kulšeles, nuo kurių nuėmiau odeles (jokiu būdu jų neišmeskite!), nukaulinau, o mėsą sumaliau.
Balandėliai su antiena ir džiovintomis slyvomis
Balandėliai su antiena ir džiovintomis slyvomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 šviežio kopūsto galva;
  • 1 kg maltos antienos;
  • 1 morka;
  • 1 pastarnokas;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 g ryžių;
  • 100 g džiovintų slyvų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mairūno;
  • kumino.

Gaminimas:

1. Į verdantį vandenį dedame kopūsto galvą ir nuimame suminkštėjusius lapus. Išpjauname lapo kietąją dalį.

2. Į keptuvę dedame antienos odeles ir jas pakepiname, kol suskrunda ir išsiskiria taukai.

3. Antienos taukuose pakepiname tarkuotą morką, pastarnoką, svogūną ir česnaką.

4. Kepintas daržoves dedame į maltą antieną, taip pat dedame smulkintas džiovintas slyvas, beriame ryžius ir prieskonius. Viską gerai išmaišome ir formuojame balandėlius.

Tinklaraštininko nuotr. /Troškinti paruošti balandėliai
Tinklaraštininko nuotr. /Troškinti paruošti balandėliai

troškinimui:

  • 1 l pomidorų sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • pipirų;
  • adžikos prieskonių;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 saliero stiebas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 šviežios slyvos;
  • likusio nepanaudoto kopūsto.

Gaminimas:

1. Į storadugnį puodą pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname smulkintas daržoves, sudedame balandėlius, užpilame prieskoniais gardintomis pomidorų sultimis ir dedame per pusę perpjautas slyvas.

2. Troškiname apie valandą iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

3. Patiekiame su bulvių koše ir greito raugimo agurkėliais.

Tinklaraštininko nuotr. /Balandėliai su antiena ir džiovintomis slyvomis
Tinklaraštininko nuotr. /Balandėliai su antiena ir džiovintomis slyvomis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis