„Aurimėlio virtuvė“: itališki pyragėliai „Cannoli“ su rikotos, pistacijų, aviečių kremu

Šį kartą keliaujam į Italiją! Nuodėmingai skanūs „Cannoli“ nesudėtingai pagaminami, tereikia truputį kantrybės. Tobulai traškus vamzdelis, gaivus kremas... Tiesiog rojus žemėje!
„Cannoli“ su rikotos, pistacijų, aviečių kremu
„Cannoli“ su rikotos, pistacijų, aviečių kremu / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 300 g miltų;
  • 50 g cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • žiupsnelis druskos;
  • 90 g baltojo sauso vyno;
  • aliejaus (virimui).

Gaminimas:

1. Į dubenį beriame miltus, cukrų ir druską, dedame smulkintą sviestą, kurį gerai ištriname su miltais. Į gautus trupinius mušame kiaušinį, dedame kiaušinio trynį ir pilame vyną. Išminkome tešlą. Tešla turi būti elastinga, nelimpanti. Leidžiame tešlai pastovėti valandą kambario temperatūroje.

2. Iš tešlos iškočiojame ploną lakštą, iš kurio išspaudžiame apskritimus. Juos vyniojame ant metalinių vamzdelių, skirtų kepti „Cannoli“. Vieną tešlos kraštą patepame plaktu kiaušiniu, kad tešla neišsivyniotų.

3. Puode įkaitiname aliejų ir dedame kepti „Cannoli“. Kepame, kol gražiai apskrunda.

4. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio ir ištraukiame metalinį vamzdelį. Norint sukti kitą tešlos apskritimą ant vamzdelio, būtina gerai jį atvėsinti.

5. Iškeptus „Cannoli“ vamzdelius įdarome kremu.

Pastaba: „Cannoli“ dydis priklausys nuo turimų metalinių vamzdelių dydžio.

kremui:

  • 500 g rikotos sūrio;
  • 200 g pistacijų kremo;
  • šviežių aviečių.

Gaminimas:

1. Rikotos sūrį dedame į sūrmaišį ir nusunkiame. Į rikotą dedame pistacijų kremo ir gerai išmaišome.

2. Gautą kremą krečiame į konditerinį maišą. Į „Cannoli“ vamzdelį įspaudžiame truputį kremo, dedame avietę ir vėl spaudžiame kremo, kol užsipildo visas vamzdelis.

3. „Cannoli“ galus galime pagardinti smulkintomis pistacijomis, šokoladu ar liofilizuotomis avietėmis.

Tinklaraštininko nuotr. /„Cannoli“ su rikotos, pistacijų, aviečių kremu
Tinklaraštininko nuotr. /„Cannoli“ su rikotos, pistacijų, aviečių kremu

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų