„Aurimėlio virtuvė“: kalėdinis tinginys su riešutais ir prieskoniais

Tai kupinas skonių ir nuostabiai kvepiantis desertas, kurį pagaminsite greitai ir be didelio vargo. Kitaip tariant, klasikinį tinginį pakelsite į kitą lygį!
Kalėdinis tinginys su riešutais ir prieskoniais
Kalėdinis tinginys su riešutais ir prieskoniais / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 skardinė kondensuoto pieno;
  • 200 g sviesto;
  • 200 g riešutų (naudojau lazdyno, migdolų ir anakardžius);
  • 500 g kvadratinių sausainių (pvz.: „Gaidelis“);
  • 2 valg. šaukšt. kakavos;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė;
  • 1 valg. šaukšt. meduolių prieskonių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia paskrudiname riešutus (kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 57 min.). Atvėsiname. Be to, nuo lazdyno riešutų aš dar pašalinau luobeles.

2. Sausainius smulkiai sulaužome ir sumaišome su riešutais.

3. Į puodą dedame sviestą, pilame kondensuotą pieną, beriame kakavą, meduolių prieskonius ir įtarkuojame apelsino žievelę. Viską kaitiname, kol ištirpsta sviestas ir viskas susijungia į vientisą masę.

4. Gautą masę užpilame ant sausainių su riešutais. Viską gerai išmaišome. Formuojame norimos formos tinginį. Dedame į šaldytuvą bent 4 val.

5. Pjaustome, papuošiame ir patiekiame.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis