Ingredientai:
- 1 skardinė kondensuoto pieno;
- 200 g sviesto;
- 200 g riešutų (naudojau lazdyno, migdolų ir anakardžius);
- 500 g kvadratinių sausainių (pvz.: „Gaidelis“);
- 2 valg. šaukšt. kakavos;
- 1 apelsino nutarkuota žievelė;
- 1 valg. šaukšt. meduolių prieskonių.
Gaminimas:
1. Pirmiausia paskrudiname riešutus (kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 5–7 min.). Atvėsiname. Be to, nuo lazdyno riešutų aš dar pašalinau luobeles.
2. Sausainius smulkiai sulaužome ir sumaišome su riešutais.
3. Į puodą dedame sviestą, pilame kondensuotą pieną, beriame kakavą, meduolių prieskonius ir įtarkuojame apelsino žievelę. Viską kaitiname, kol ištirpsta sviestas ir viskas susijungia į vientisą masę.
4. Gautą masę užpilame ant sausainių su riešutais. Viską gerai išmaišome. Formuojame norimos formos tinginį. Dedame į šaldytuvą bent 4 val.
5. Pjaustome, papuošiame ir patiekiame.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.