Ingredientai:
- 500 g kūčiukų;
- 200 g sviesto;
- 1 skardinė „Rududu“.
Gaminimas:
1. Jei kūčiukai labai minkšti, reikia juos truputį padžiovinti. Tai galima padaryti orkaitėje arba tiesiog juos paskleidus ant kepimo skardos.
2. Jeigu kūčiukai didesni, juos pjauname per pusę, o mažus naudojame nesmulkintus.
3. Į puodą dedame sviestą ir „Rududu“, kaitiname ant vidutinės kaitros, nuolat maišome, kol sviestas susijungs su „Rududu“ ir masė taps vientisa. Gautą masę pilame ant kūčiukų ir išmaišome.
4. Tinginį galima dėti į formą arba tiesiog įvynioti į maistinę plėvelę. Paruoštą jį dedame į šaldytuvą bent 6 valandoms.
Šį tinginį galima gardinti džiovintais vaisiais, riešutais, cukatomis. Jeigu nepatinka karamelinis, tuomet ruoškite šokoladinį tinginį.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.