„Aurimėlio virtuvė“: karamelinis tinginys su pistacijomis

„Kai norisi greito, paprasto ir skanaus deserto, visada gaminu tinginį. Aš jį labiau mėgstu karamelinį nei šokoladinį“, – rašo maisto tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis. Išbandykite karališką desertą, kurio receptu jis dalinasi.
Karamelinis tinginys su pistacijomis
Karamelinis tinginys su pistacijomis / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg sausainių (tinka „Selga“, „Gaidelis“);
  • 340 g sviesto;
  • 2 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno;
  • 100 g pistacijų branduolių.

Gaminimas:

1. Į dubenį sulaužome sausainius (aš imu pakelį sausainių ir truputį trinkteliu kočėlu).

2. Puode išlydome sviestą ir sutirštintą karamelizuotą pieną, išmaišome iki vientisos masės. Supilame ant sausainių, beriame pistacijas ir viską labai gerai išmaišome.

3. Gautą masę dedame ant maistinės plėvelės ir susukame į ruloną. Dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol tinginys sustings.

Tinklaraštininko nuotr. /Karamelinis tinginys su pistacijomis
Tinklaraštininko nuotr. /Karamelinis tinginys su pistacijomis

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis