Ingredientai:
- apie 2 kg ančiuko;
- druskos;
- pipirų;
- 1 valg. šaukšt. meduolių prieskonių;
- aitriųjų paprikų pastos;
- Dižono garstyčių;
- čiobrelių;
- rozmarinų;
- česnako;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Pasiruošiame marinatą. Į dubenį dedame druskos, pipirų, meduolių prieskonių, po 1 šaukštą paprikos pastos, Dižono garstyčių, smulkinto čiobrelio, rozmarino ir keletą skiltelių česnako. Pilame 4–5 valg. šaukšt. aliejaus. Viską gerai išmaišome. Marinatu įtriname ančiuką iš išorės ir vidaus. Antį marinuojame bent parą. Prieš kepant į anties vidų įdedame perpus perpjautą apelsiną.
2. Po paros antį dedame į kepimo skardą ir kepame 150 laipsnių karščio orkaitėje apie 2 val. vis palaistant antį jos taukais. Praėjus porai valandų šalia anties dedame bulvių, morkų, obuolių ir dar kepame 170 laipsnių karštyje tol, kol suminkštės daržovės. Vežame dovanų į svečius su visu kepimo indu arba patys valgome namuose.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ Facebook ir Instagram paskyrose.